Ekstra Bladet

KNIVEN SKAR GENNEM KNOGLE

DØDELIGT OPGØR I MUNKEBO: Syv timer efter knivdrama måtte laegerne opgive at redde 28-årige Kasper Knoths liv

- METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

Bageste del af Kasper Knoths store hofteknogl­e blev skåret igennem, da han 11. august sidste år blev stukket ned på åben gade i Munkebo med to knivstik.

Det kom frem i Retten i Odense tirsdag, hvor en af de retsmedici­nere, som obducerede den 28-årige kok, aflagde forklaring.

– Stiksåret i balde eller hofteregio­nen må vaere påført med stor kraft. Det stiksår er den direkte årsag til, at han dør, lød det blandt andet fra retsmedici­neren, som også forklarede, at laegerne i forsøget på at redde Kasper Knoths liv amputerede hans ene ben, fordi kniven havde ramt en af de store blodårer til benene.

– Når det sker, dør vaevet i benet. Det er forgiftnin­gen fra det døde vaev, man ville stoppe. Det har vaeret et forsøg på at redde resten af kroppen.

Påberåber sig nødvaerge

Klokken 1.37 natten til 12. august blev Kasper Knoth erklaeret død. Det var syv timer efter det fatale opgør med hans svoger på Nørregade i Munkebo.

Svogeren er tiltalt for drab, men naegter sig skyldig og påberåber sig nødvaerge.

Fordi kniven havde ramt en af de store blodårer til benene

Der virker da heller ikke til at vaere hverken tvivl eller uenighed om, at Kasper Knoth opsøgte sin søsters 30-årige kaereste med et bat. Det springende punkt er, hvordan opgøret udviklede sig til, at den tiltaltes kniv endte med at slå ihjel.

Den 30-årige har forklaret, at han blev jagtet rundt af Kasper Knoth, og at han til sidst tog sin kniv frem og holdt den frem for sig, hvorefter kokken selv gik ind i kniven.

Den tiltalte har ikke kunnet forklare, hvordan den draebte er blevet stukket med to knivstik, at hans kaebe var braekket, og at han også havde snitsår på højre arm.

Afvaergela­esioner

– Laesionern­e er forenelige med afvaergela­esioner, sagde retsmedici­nerne om skaderne på armen.

– Man kan ikke sige med sikkerhed, at det er det, men det er der, hvor man ofte bliver ramt, hvis man vaerger for sig, når nogen angriber en med en kniv, tilføjede hun.

Den tiltalte har ikke kunnet forklare, hvordan den draebte er blevet stukket med to knivstik

 ?? PRIVATFOTO ?? Uddannet kok
Kasper Knoth var uddannet kok og elskede at lave mad. Han var taet på sin familie og efterlod sig også en søn på fem år.
PRIVATFOTO Uddannet kok Kasper Knoth var uddannet kok og elskede at lave mad. Han var taet på sin familie og efterlod sig også en søn på fem år.
 ?? FOTO: LOCAL EYES ?? Kasper Knoth blev fragtet til Odense Universite­tshospital, hvor laeger forgaeves forsøgte at redde hans liv.
FOTO: LOCAL EYES Kasper Knoth blev fragtet til Odense Universite­tshospital, hvor laeger forgaeves forsøgte at redde hans liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark