Ekstra Bladet

’Ikke bare en pauseklovn’

-

Selvom Andreas Cornelius gør meget ud af at understreg­e, at ingen er udenfor, når landsholde­t er sammen, er der alligevel en trio, der skiller sig ud.

Landsholde­ts yngste trio har det nemlig stadig bedst med at holde sig lidt i baggrunden, afslører Parmaangri­beren.

– De eneste er de tre musketerer, de tre unge drenge Andreas Skov, Jonas Wind og Mikkel Damsgaard, der er lidt generte, fortaeller ’Corner’, der sammen med de andre garvede navne, forsøger at lokke de unge ud af skallen.

– Vi prøver at få dem med, og de vil også gerne, men de er lidt ydmyge og generte. De bliver ikke holdt udenfor i hvert fald, bedyrer han.

God til de unge

Ifølge Kasper Hjulmand er Mathias ’Zanka’ Jørgensen saerlig god til både at tage sig af de unge, og sådan helt generelt sprede god steming.

Men Cornelius minder lige om, at den tidligere holdkammer­at i FCK er meget mere end det.

– Han er god for holdet socialt, men han er jo ikke bare med som pauseklovn, skaerer angriberen igennem med henvisning til vennens fodboldmae­ssige kvaliteter.

’Zanka’ er da heller ikke alene om at sprede smil i landsholds­lejren.

– Jeg prøver at få lidt humør ind. Vi har vaeret samlet i fem uger nu, og det er vigtigt at skabe en god stemning, grine og have det sjovt. Der er vist heller ikke nogen, som har fået lejrkuller endnu. Jeg kunne i hvert fald godt tage fem uger mere, lyder det med overbevisn­ing, selvom fem uger mere nok er at stramme den.

Et par stykker mere skulle vaere rimeligt. pf og mgw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark