Ekstra Bladet

FORMSTAERK

Angrebsjok­eren Andreas Cornelius er EM-trimmet

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST pf@eb.dk; mgw@eb.dk

Det er kun blevet til omkring en times spilletid for Andreas Cornelius ved EM, hvor den fysisk staerke Parma-angriber er blevet brugt som Kasper Hjulmands angrebsjok­er, der i hver kamp er blevet smidt i spil til sidst.

Mod Wales viste forwarden nye sider af talentet, da han flere gange kastede sig ud i dribleture, der var den berømte brasilians­ke strand Copacabana vaerdig.

En optraeden, der blev nydt ligeså meget af Cornelius selv som alle dem, der så med.

– Det var sjovt. Jeg tror bare, jeg endte i nogle situatione­r, hvor det lige passede med et par driblinger. Det var et godt indhop og en kamp, der passede mig godt. Der var højt

tempo.

De pressede på, så det gav lidt plads i den anden ende, fortaeller angriberen, der ikke fik nogen instruktio­ner af landstraen­eren, inden han blev kastet i ilden.

– Jeg fik ikke noget at vide. Han satte mig bare ind, og han ved, hvad jeg gør. Han har sagt, at jeg bare skal spille, som jeg gør, og at det, jeg har gjort indtil videre, har vaeret godt – også rent taktisk. Han ved, hvad han får, når han saetter mig ind, fortaeller Andreas Cornelius, der er i kongeform rent fysisk, hvilket blandt andet blev demonstrer­et, da han tidligere i samlingen sprang i Øresund iført speedos og luftede vaskebraet­tet.

– Det er bedre, end det har vaeret tidligere i denne saeson, fordi jeg har vaeret uheldig med nogle småskader. Isaer i de perioder, hvor der har vaeret landskampe.

– Så har jeg haft en godt periode siden sidste samling, hvor jeg har spillet alle kampene. Jeg ved ikke med sixpacken, men når man spiller kontinuerl­igt, kommer man bare op i et andet gear, lyder det med et smil fra Cornelius, som nyder sin rolle som joker.

– Jeg har oplevet det, som om jeg har en vigtig rolle. Jeg er ikke startet, men kampene kan også blive afgjort til sidst. Isaer i denne fase, hvor der kan vaere ekstra tid, kan man få en enormt vigtig rolle. Det har vi jo også set i nogle af de seneste kampe, siger han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark