Ekstra Bladet

Cosby saettes fri

- PETER JEPPESEN FREDERIKKE STAGE pej@eb.dk; fs@eb.dk

Den amerikansk­e skuespille­r Bill Cosby er blevet løsladt, efter at Pennsylvan­ias højeste domstol har ophaevet hans dom for seksuelle overgreb.

Det skriver nyhedsbure­auet AFP.

Det sker, efter fundet af en aftale, der blev indgået med den tidligere anklager, der forhindred­e ham i at blive anklaget.

Cosby, der er en verdensber­ømt komiker og skuespille­r, blev i 2018 kendt skyldig i tre tilfaelde af seksuelle overgreb og idømt op til ti års faengsel.

Utallige anklager

Anklageren i sagen havde kraevet mellem fem og ti års faengsel, mens Cosbys forsvarer argumenter­ede for, at den den gang 81-årige skulle kunne afsone i husarrest grundet sit dårlige helbred.

Cosby nåede at afsone mere end to år. Siden 2014 har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for seksuelle overgreb, der angiveligt har stået på siden 1960’erne.

Men da disse overgreb er juridisk foraeldede, var det kun Andrea Constands beskyldnin­ger, der er endte i retten.

I 2005 meldte hun Bill Cosby til politiet for et overgreb i 2004. Men efterforsk­ningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag. Men i 2017 tog retten fat på sagen mellem Andrea Constand og Bill Cosby, som hun anklagede for at have bedøvet hende med piller forud for seksuelle forulempel­ser. Han haevder, at der var givet samtykke fra hendes side.

Domstolen i Pennsylvan­ia mener dog, at der skete en proceduref­ejl i retssagen mod komikeren og skuespille­ren, som engang var en af USA's mest folkekaere tv-stjerner.

 ?? FOTO: MATT ROURKE/AP ?? Skuespille­ren Bill Cosby var tidligere mest kendt for sin rolle som Cliff Huxtable i tv-serien ’The Cosby Show’.
FOTO: MATT ROURKE/AP Skuespille­ren Bill Cosby var tidligere mest kendt for sin rolle som Cliff Huxtable i tv-serien ’The Cosby Show’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark