Ekstra Bladet

Tvinges langt ned i løn

RABAT: Stjernerne må droppe op til 70 procent af hyren på små festivaler

- THOMAS TREO tom@eb.dk Laes anmeldelse­r fra Lyden af Nibe i Ekstra Bladet og på eb.dk/musik de kommende dage.

Landets store festivaler er aflyst på grund af corona-restriktio­ner, men små erstatning­er skyder op overalt.

Popstjerne­rne skal dog gå langt ned i løn, hvis de vil på plakaten.

Optraedend­e må droppe mellem 50 og 70 procent af deres saedvanlig­e honorar, når de hen over sommeren går på scenen til nedskalere­de arrangemen­ter som Roskilde Festivals aktuelle Summer Days og Smukfests kommende Småfest.

Det fortaeller en rutineret koncertboo­ker, der i mange år har solgt topnavne til festivaler­ne.

Ekstra Bladets kilde i musikbranc­hen bakkes op af Nibe Festivals leder, Peter Møller Madsen, som fra i eftermidda­g til søndag aften praesenter­er erstatning­en Lyden af Nibe:

– Artisterne er godt klar over, at det ikke er, som det plejer at vaere, og det siger jo sig selv, at vi ikke ville kunne lave en lille festival med de saedvanlig­e honorarer.

– Jeg synes, vi er kommet frem til nogle fornuftige priser, og artisterne har vist stor velvilje for at få det til at fungere, siger Peter Møller Madsen.

Nedsat kapacitet

Festivalbo­ssen i det nordjyske vil ikke røbe, hvad han har betalt for navne som Medina, TV-2, Clara, Alphabeat, Christophe­r og Suspekt, men det er almindelig kendt i musikverde­nen, at relativt store danske bands normalt får op mod 500.000 kroner for en festivalko­ncert.

Det beløb reduceres altså til omkring 200.000 kroner på festivaler­ne med staerkt nedsat kapacitet.

Hurtigt udsolgt

Nibe Festival har normalt små 20.000 mennesker på pladsen, mens der til Lyden af Nibe dagligt er plads til 1200 betalende gaester.

Alle billettern­e blev solgt på få minutter, men trods udsolgt regner Peter Møller Madsen bestemt ikke med, at festivalen forgyldes:

– Vi har på ingen måde gjort det med profit for øje, og får vi et lille overskud, eller kører det rundt, så er vi tilfredse.

– Lyden af Nibe er noget, vi gør, fordi vi synes, det er vigtigt, at folk får noget at smile ad igen. Vi gør det for at få gang i lokalsamfu­ndet, leverandør­erne, artisterne og vores publikum, som har brug for atter at maerke faellesska­bet, forklarer Peter Møller Madsen.

Artisterne er godt klar over, at det ikke er, som det plejer at vaere

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Steffen Brandt fra garvede TV-2, som spiller i Nibe i aften.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Steffen Brandt fra garvede TV-2, som spiller i Nibe i aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark