Ekstra Bladet

HAN KAN KØRE PÅ PODIET

Årets første enkeltstar­t viste sig at vaere de åbne danske mesterskab­er, hvor isaer en pragtpraes­tation af Tour-debutanten Jonas Vingegaard sprang i øjnene

-

LAVAL (Ekstra Bladet): Han er bare en lille splejs, der er bygget til at køre i bjerge og gør det bedre end de fleste. Men Jonas Vingegaard er også en fremragend­e enkeltstar­trytter, og den kombinatio­n har pludselig bragt ham ind i favoritfel­tet i årets Tour de France.

Det vurderer Ekstra Bladets Tour-kommentato­r, Michael Rasmussen, som imponeret så den unge jyde placere sig som nummer tre på gårsdagens enkeltstar­t kun overgået af sidste års vinder, sloveneren Tadej Pogacar, og schweizere­n Stefan Küng, som er europamest­er i enkeltstar­t.

– I dette felt kan Jonas Vingegaard køre i top fem i Touren. Han kan endog køre på podiet, for jeg kan ikke få øje på ret mange, der kører hurtigere op ad bakke, end han gør, siger Michael Rasmussen.

Han er en spinkel bjergrytte­r, som kører enkeltstar­t som en fladbane-tonser på 75 kilogram

Jeg overrasker også mig selv. Det her havde jeg ikke forventet

– Han er en spinkel bjergrytte­r, som kører enkeltstar­t som en fladbane-tonser på 75 kilogram. Hvad han har praesteret, overgår min vildeste fantasi – og jeg tror, at det også gaelder for Jonas selv, siger Rasmussen, som sender et anerkenden­de nik til sin gamle holdkammer­at Grischa Niermann, som i dag er sportsdire­ktør på Vingegaard­s Jumbo-Visma-hold.

– Man må bare sige, at han så rigtigt, da han sikrede sig Vingegaard­s navn på en kontrakt, da han på stigningen Coll de Rates i 2019 havde set ham køre hurtigere op end Alberto Contador, siger Rasmussen.

Fem danskere i top 20

Vingegaard var dengang kontinenta­lrytter på det danske Coloquick-mandskab, som har hovedkvart­er i Skive. Vingegaard bor i dag ikke langt derfra, nemlig i Glyngøre, men han raekker i den grad ud mod hele verden i kraft af sit talent på cyklen.

Enkeltstar­ten i Laval understreg­ede, at dansk cykling er i absolut topklasse i disse år.

Fem danske ryttere sluttede i top 20 i det staerkeste felt i verden netop nu: Vingegaard (3), Kasper Asgreen (6), Mikkel Bjerg (11), Magnus Cort (12) og Søren Kragh Andersen (17).

Forbløffet Vingegaard

– Niveauet i Danmark – ikke kun på enkeltstar­terne – er utroligt højt. Enkeltstar­t er blevet en nicheting i Danmark, og mange kan godt lide at gå og nørde med det, sagde Asgreen, da han var kommet i mål og lidt laengere oppe i mixed zone havde passeret Vingegaard.

– Efter hans enkeltstar­t i

Critérium du Dauphiné, der er meget lig den i dag, overrasker det mig bestemt ikke, at Jonas fyrer sådan en tid af, sagde Asgreen.

Vingegaard var selv mere forbløffet:

– Jeg overrasker også mig selv.

– Det her havde jeg ikke forventet. Men formen er god, så det er dejligt, sagde Vingegaard.

– Det giver selvtillid. Helt sikkert.

– Egentlig håbede jeg bare på at kunne gøre det godt for at kunne øve mig på enkeltstar­terne, for jeg vil gerne gøre det godt i det samlede klassement i fremtiden.

– Og det går meget godt, sagde han med et smil.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Vingerne bar
Jonas Vingegaard imponerede de fleste med sin formidable enkeltstar­t.
FOTO: CLAUS BONNERUP Vingerne bar Jonas Vingegaard imponerede de fleste med sin formidable enkeltstar­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark