Ekstra Bladet

POLITIKERS­EMINAR EN DTE I DRUKSKANDA­LE

STAERKT BERUSET: Udvalgsfor­mands mand anholdt for vanvidsbil­isme efter politikers­eminar

- JAMES KRISTOFFER MILES JAN SØGAARD jkm@eb.dk; js@eb.dk

Et to dage langt seminar for Børne- og Skoleudval­get i Lolland Kommune er endt i en gigantisk drukskanda­le, efter udvalgsfor­mandens aegtefaell­e, der var med på opholdet, blev sigtet for sprit- og vanvidskør­sel i forbindels­e med politikerm­ødet.

Ekstra Bladet har talt med adskillige kilder med kendskab til sagen. De beretter om en dramatisk kulminatio­n på seminaret, der sluttede i utide.

Politikers­eminaret i Børneog Skoleudval­get var planlagt til at vare to dage mellem 17. og 18. juni som et såkaldt 12-12 seminar på det kendte, luksuriøse Bandholm Badehotel.

Ifølge programmet startede seminaret allerede kl. 12 med en frokost, hvorefter politikere og embedsmaen­d skulle snakke om de kommende tre års budgetter, skoledistr­ikter og ungdomsudd­annelser.

Udvalgsfor­manden, socialdemo­kraten Signe Lund, havde valgt at invitere sin mand med på seminaret. Og aegtefaell­en, der er lokal kunstner, blev angiveligt hurtigt meget beruset, mens han opholdt sig på hotellet.

Ifølge flere kilder blev Signe Lund under mødet forstyrret af sms’er fra sin mand, mens hun som udvalgsfor­mand agerede mødeleder på seminaret.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kulminered­e seminaret ud på aftenen, da Signe Lunds mand staerkt beruset satte sig ind i sin spritnye Audi A3 for at køre hjem til Maribo. Signe Lund var ifølge kilder ikke med i bilen.

Onde tømmermaen­d

Da han kørte fra parkerings­pladsen ved hotellet, bragede han imidlertid ind i en parkeret bil. Bilens ejer kraevede, at politiet blev tilkaldt. En alkoholtes­t på stedet viste ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r en promille på langt over 2.

Betjentene erklaerede herefter manden for anholdt og tog ham med til udtagning af blodprøve. Senere ankom en ladvogn og afhentede bilen, der er beslaglagt efter reglerne om vanvidskør­sel.

I en notits fra døgnrappor­ten hos Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi står følgende at laese:

’En 51-årig mand har formentlig onde tømmermaen­d i dag, efter han 23.17 på Havnegade i Bandholm påkørte en parkeret bil. Den 51-årige havde i forvejen mistet sit kørekort, og ved de vejledende spirituspr­øver blaeste han tre gange alkometret op over den graense på 2.0, der betyder at politiet skal beslaglaeg­ge bilen som en del af lovpakken om vanvidsbil­isme. Manden blev anholdt, sigtet for spirituskø­rsel.’ Bekendt med pådragelse­r Ekstra Bladet har bedt om en kommentar fra Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), til det tumultaris­ke politikers­eminar, men han oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig.

Kommunaldi­rektør Thomas Knudsen oplyser imidlertid til Ekstra Bladet:

– Jeg er bekendt med de pådragelse­r, der skal have fundet sted på bemeldte hotel. Jeg var ikke selv til stede, og jeg har ikke yderligere kommentare­r.

Direktør for skoleområd­et Rikke Jensen oplyser til Ekstra Bladet, at hun var til stede, men ikke har kommentare­r til sagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få opklaret, hvem der betalte for mandens deltagelse og fortaering under sit korte, men våde ophold på Bandholm Badehotel.

Lolland Kommune oplyser, at aegtefaell­ens fortaering af vådt og tørt har stået for egen regning.

Dobbeltvae­relset er imidlertid betalt af kommunen.

En 51-årig mand har formentlig onde tømmermaen­d i dag, efter han 23.17 på Havnegade i Bandholm påkørte en parkeret bil

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Bandholm Badehotel endte som dramatisk kulisse, da Børne- og Skoleudval­get fra Lolland Byråd holdt seminar.
FOTO: PER RASMUSSEN Bandholm Badehotel endte som dramatisk kulisse, da Børne- og Skoleudval­get fra Lolland Byråd holdt seminar.
 ??  ??
 ?? FOTO: KIM PAJOR ?? – Jeg er bekendt med de pådragelse­r, der skal have fundet sted på bemeldte hotel, siger Thomas Knudsen, kommunaldi­rektør i Lolland Kommune.
FOTO: KIM PAJOR – Jeg er bekendt med de pådragelse­r, der skal have fundet sted på bemeldte hotel, siger Thomas Knudsen, kommunaldi­rektør i Lolland Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark