Ekstra Bladet

En rigtig hård omgang

-

Ikke overrasken­de giver Umut Sakarya corona skylden for de røde tal på bundlinjen, og han fortaeller, at han faktisk havde frygtet, at det ville have stået vaerre til med økominien.

– Det har vaeret en hård omgang, men vi har gjort alt, hvad vi kunne for at holde hovedet koldt og beholde vores personale i den svaere tid. Det anser vi som en god investerin­g nu, hvor vi må holde åbent igen. Der er mange steder, hvor der er blevet skidt på de ansatte, men så skider de bare tilbage. Vi har stadig vores ansatte. De er ikke blevet podere eller noget i den stil.

– Vi har begejstrin­gen til at arbejde videre, og det gode er, at folk bruger flere penge nu, når de går ud. Vi har sat omsaetning­srekord, så det hele skal nok gå. Det er, som om vi står staerkere nu og holder mere sammen, og meget voksent har vi da også lagt planer for, hvad der skal ske, hvis landet lukker ned igen, siger han.

Ingen løn siden oktober

Det er ikke kun Umut Sakaryas firmaer, der har lidt under coronakris­en. Hans privatøkon­omi er i den grad også maerket af epidemiens konsekvens­er.

– Jeg har ikke selv fået løn siden oktober, siger kokken med den store kaerlighed til flaesk og fed mad.

– Det er lang tid uden indtaegt. Hvordan klarer du den?

– Jeg har levet af min opsparing. Jeg bor heldigvis billigt i en tovaerelse­s lejlighed, og jeg har hverken nogen stor bil eller børn. Jeg kan leve for meget lidt, hvilket sikkert er sundt nok at prøve. Men jeg er da glad for, at jeg ikke har en stor fed lejlighed til 30 kilo om måneden, siger han.

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS ?? Umut Sakarya har de seneste mange måneder levet af sin opsparing.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS Umut Sakarya har de seneste mange måneder levet af sin opsparing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark