Ekstra Bladet

Kim har fået nok

RINGER TIL POLITIET HVER DAG: Kim Hallas bor ved Teglholmen i København og er traet af larm og fest i naermest døgndrift. Nu overvejer han at flytte

- CECILIE GULDBERG FOTO: HENNING HJORTH cg@eb.dk

Mens de fleste danskere nok i øjeblikket håber på at stå op til solskinsda­ge, så håber Kim Hallas hver eneste dag på regnvejr.

Alene af den årsag, at han så kan få lidt fred i sin lejlighed ved Teglholmen i København, hvor han bor. For når vejret er godt, kan han stort set ikke vaere hjemme, fordi der hver eneste dag er larm og gang i den ved vandet.

Også selvom badning ved Teglholm Brygge er forbudt.

Så siger folk bare ’Luk røven og skrub af’

– Jeg føler, at jeg bor i en døgnåben svømmehal. Det er hver eneste dag i øjeblikket, og det starter tidligt om morgenen og fortsaette­r til sent ud på natten, nogle gange helt til klokken fem, fortaeller Kim Hallas, der arbejder inden for sikkerheds­branchen.

Da Kim flyttede til området for seks år siden, var der ikke de store problemer. Men de er eskaleret inden for de seneste tre år, forklarer han.

– Jeg har boet i København hele mit liv, og det har aldrig vaeret sådan her før. Jeg ringer stort set til politiet hver dag, og jeg sidder og håber på regnvejr, så de holder sig vaek.

– Går du nogle gange ned og beder folk om at skrue ned?

– Masser af gange. Men det er sjaeldent, det hjaelper. Så siger folk bare, ’Luk røven og skrub af. Gå op og luk dine vinduer'.

– Er larm ikke noget, man skal tage med, når man bor i København lige ved vandet?

– Ikke på den her måde, hvor det er hver dag. Jeg forstår godt, at de unge savner festivaler og har afsavn efter corona, men så må de taenke sig bare lidt om. De er bedøvende ligeglade, også med politiet.

Det stresser

Kim Hallas overvejer nu at flytte fra området, hvis ikke det snart bliver bedre. Han kunne godt taenke sig, at der blev sat skilte op med retningsli­njer, og at TDC Pensionska­sse, der ejer boligerne i området, ville skride ind. Men ifølge Kim Hallas har de intet gjort.

– Man bliver rigtig stresset af det, når man bor her og skal have dagligdage­n til at fungere. Der er allerede flere, der er flyttet, og vi overvejer det også selv.

Til Ekstra Bladet oplyser TDC Pensionska­sse i et skriftligt svar, at det er politiet, man skal kontakte, når det drejer sig om de ’naerved liggende offentlige områder’.

Forstår frustratio­ner

TDC Pensionska­sse oplyser dog, at de i forhold til larmende beboere har en øget opmaerksom­hed på problemet.

’Problemern­e med støjgener i og omkring vores ejendom Teglholm Brygge i København er noget, vi er meget opmaerksom­me på, og vi forstår de frustratio­ner, der har vaeret.

For alle lejemål påhviler det lejerne at overholde den generelle husorden, der bl.a. fastsaette­r regler for støj og afholdelse af fester. Ved støjklager fremsendes altid skriftlig advarsel, der for tiden også følges op telefonisk pga. omfanget. Ved gentagne klager ophaeves lejemålet.

Derudover sender vi periodevis remindere til lejerne for at gøre dem opmaerksom­me på reglerne for området,’ lyder det.

 ??  ?? Kun når det regner, kan Kim finde fred for larmende bade- og festgaeste­r i sit hjem ved Teglholmen.
Kun når det regner, kan Kim finde fred for larmende bade- og festgaeste­r i sit hjem ved Teglholmen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark