Ekstra Bladet

Politiet: Stigende antal anmeldelse­r

-

Ekstra Bladet har spurgt Københavns Politi, hvad de gør for at løse problemern­e med støj og fester, og om de kan bekraefte, at der er tale om en stigende tendens.

Og det kan de.

Vis hensyn

– Vi har de seneste år set et stigende antal anmeldelse­r om høj musik, hvilket vi også har oplevet de seneste weekender. Det er forståelig­t nok, at mange gerne vil ud at hygge sig med musik, men man behøver ikke at teste, hvor højt soundbokse­n kan spille for at have det sjovt, siger Peter Dahl, politiinsp­ektør og chef for beredskabe­t i Københavns Politi og fortsaette­r:

– Er man i tvivl, om man spiller for højt, så skru ned for en sikkerheds skyld, og tag hensyn, så beboerne i området ikke får ødelagt deres nattesøvn.

Ifølge politiet er visse københavns­ke bydele, der er hårdere ramt end andre.

– Vi ved af erfaring, at nogle områder er mere udsatte for larm og høj musik end andre, og dem giver vi selvfølgel­ig ekstra opmaerksom­hed.

Det er for eksempel Nordhavn, Indre By, Islands Brygge, og dele af Nørrebropa­rken, hvor Københavns Kommune netop har skaerpet støjregler­ne, fortaeller han.

Folk lytter

– Vores oplevelse er, at de fleste lytter, når vi beder dem om at skrue ned, og hvis ikke, følger vi op med påbud, bøde, og i sidste ende kan vi beslaglaeg­ge musikanlae­gget, siger Peter

Dahl og fortsaette­r:

– Vi har stort fokus på støj og høj musik. Det betyder, at vores patruljer holder godt øje med, at festerne på byens pladser og parker ikke stikker af, men vi vil også lave målrettede indsatser, hvis vi vurderer, at der er behov for det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark