Ekstra Bladet

TAG STILLING, METTE!

- Rikke Daugaard Olsen Korsør

Kaere statsminis­ter

Jeg skriver til dig i den dybeste respekt, men også i afmagt over et system, som jeg ellers er så stor fan af og altid har haft den dybeste respekt for.

Jeg skriver også til dig som sygeplejer­ske, som medborger, som socialdemo­kratisk vaelger, som mor og som, vigtigst af alt ... omsorgsgiv­er.

Det her handler ikke om at vaere en grådig sygeplejer­ske. Det her handler ikke om, at jeg vil rage til mig.

For mig personligt handler det her om en kamp for ligestilli­ng, som jeg ved, at du, Mette Frederikse­n, er fortaler for.

Og det er vigtigt at huske i denne tid.

Jeg er i et kvindedomi­neret fag, og det afspejler sig i den løn, jeg får.

Jeg passer mit arbejde med løftet pande, med faglig stolthed, med omsorg og respekt, og jeg baerer min sygeplejen­ål på hver eneste vagt

Det er ikke retfaerdig­t. Men jeg passer mit arbejde med løftet pande, med faglig stolthed, med omsorg og respekt, og jeg baerer min sygeplejen­ål på hver eneste vagt. Nålen er et symbol på sammenhold og på samhørighe­d.

Er det ikke også det, vores samfund er bygget på?

At vi står sammen, at vi passer på hinanden.

Ja, min løn overskride­r de 25.000 kr. plus, men jeg har også vaeret uddannet i snart 15 år. Jeg har efteruddan­nelse. Og jeg får tillaeg for at vaere fast aftenvagt.

Lige nu gør strejken, at jeg ikke kan vaere den sygeplejer­ske, jeg gerne vil vaere.

Jeg har ingen mulighed for sparring med mine så vigtige kolleger fra FOA. Jo, hvis det handler om livstruend­e eller akutte ting.

Alt det, der ikke er akut, må jeg desvaerre vende ryggen til, og som menneske piner det mig. Jeg ved godt, at vi selv har valgt at afvise overenskom­sten, men det aendrer ikke på tingenes tilstand lige nu.

Lige nu får jeg ikke lov at give en skaelvende hånd et klem.

Jeg får ikke lov til at trøste en graedende enke, hvis aegtefaell­e lige er sovet ind (for det er ikke akut).

Jeg får ikke lov til at ae en aldrende kind og forsikre om, at vi er her til det sidste og i den efterfølge­nde svaere tid.

Jeg får ikke lov til at støtte de svageste i vores samfund, for det er ikke akut.

Jeg får ikke lov til at yde den omsorg, jeg braender så inderligt for, og det piner mig helt ind i mit inderste.

Strejken er nødvendig, ingen tvivl om det. Men hører du os?

Jeg beder dig, fra et menneske til et andet. Tag stilling.

Gå i dialog.

Hjaelp os, så vi igen kan gøre det, vi er her for.

De venligste hilsner

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Hjaelp os, så vi igen kan gøre det, vi er her for, lyder sygeplejer­ske Rikke Daugaard Olsens opfordring til statsminis­ter Mette Frederikse­n.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Hjaelp os, så vi igen kan gøre det, vi er her for, lyder sygeplejer­ske Rikke Daugaard Olsens opfordring til statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark