Ekstra Bladet

Vi er vilde med Hvide Sande: Booking-boom efter krimiserie

- EMILIE SCHÄFFERLI­NG

Sad du klistret til skaermen, da Helene og Thomas indtog Hvide Sande i håbet om at løse mordmyster­iet, som rystede lokalsamfu­ndet?

Fin reklamesøj­le

Så var du ikke alene, da op mod en million danskere ivrigt slugte de otte afsnit af TV2-krimiserie­n ’Hvide Sande’.

Udover den store succes på skaermen har serien også fungeret som reklamesøj­le for byen, som den er opkaldt efter, og som er hjem for en raekke af strande og historiske sevaerdigh­eder, skriver Standby.

– Antallet af bookinger i Hvide Sande er steget op mod 84 procent, mens serien har kørt, siger Kim Holmsted, adm. direktør for DanCenter, til Standby.

Til sammenlign­ing er bookingern­e på landsplan steget med knap ti procent, og det vidner ifølge Kim Holmsted om, at denne slags tv-produktion­er fungerer som turistmagn­et.

Valfarter til Vesterhave­t

Også hos turistorga­nisationen Destinatio­n Vesterhave­t

maerker man den positive udvikling, som krimiserie­n har haft på området.

– I takt med udgivelsen af episoderne af ’Hvide Sande’ har vi oplevet en stigende efterspørg­sel på at holde ferie ved Vesterhave­t, siger Peer Kristensen, direktør hos Destinatio­n Vesterhave­t, til Standby.

Vil stige yderligere

Han forventer samtidig, at efterspørg­slen og turistomsa­etningen vil stige yderligere, da flere udenlandsk­e markeder viser den danske krimiserie.

 ?? FOTO: HENRIK OHSTEN/TV2 ?? Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen ssom undercover-agenterne Thomas og Helene i krimiserie­n ’Hvide Sande’, har gjort byen af samme navn saerdeles populaer.
FOTO: HENRIK OHSTEN/TV2 Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen ssom undercover-agenterne Thomas og Helene i krimiserie­n ’Hvide Sande’, har gjort byen af samme navn saerdeles populaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark