Ekstra Bladet

HØJBJERGS NYE VIRKELIGHE­D

SKIFTEDAG HOS SPURS: Danskeren vil helst ikke møde sin nye manager alt for tidligt

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Pierre-Emile Højbjerg var José Mourinhos sikre kort. Man kunne mejsle to ting fast: Han spillede fra start, og han blev ikke skiftet ud.

Vikaren Ryan Mason nåede godt nok en enkelt udskiftnin­g af danskeren i ligacup-finalen mod Manchester City, men midtbanesp­illeren klarede opsigtsvae­kkende nok at gennemføre en saeson på fuld tid i benhårde Premier League.

I den nye saeson bliver det med ny styrmand ved roret, for Tottenham har bekraeftet, at de har ansat Nuno Espírito Santo, der har haft stor succes i Wolverhamp­ton. Her lykkedes det ham i 2018 at rykke klubben op i Premier League efter en 15. plads året forinden, og derefter har han blandt andet scoret to syvendepla­dser.

Nu skal han vise, at han også kan udrette magi i en kaempeklub som Spurs, og Højbjerg ser frem til samarbejde­t, selvom han ikke har travlt med at komme tilbage til sin engelske arbejdsgiv­er.

Fuld fokus på Tjekkiet

– Tillykke til ham, og tillykke til klubben. Det bliver spaendende. Men jeg vil gerne vente lidt med at møde ham på grund af de ting, vi skal gøre faerdige her, siger Højbjerg til DR inden sidste traening og afrejse til Aserbajdsj­an.

Det fulde fokus ligger nemlig på at slå Tjekkiet, der venter i morgen aften i brandvarme Baku, hvor der forventes 30 grader ved kampstart.

– Vi har spillet med hjertet og gjort alt for, at landet har følt sig stolt af os. Nu er vi i kvartfinal­en, og det har vaeret lidt af en rutsjebane­tur. Det gode er, at vi stadig er sultne og fast besluttede på at gå efter mere. Vi har nået meget, men vi vil gerne videre og få det bedste ud af det, siger Højbjerg.

Gammel og kedelig

I 2013 udtalte Højbjerg, at han med sin generation ville vinde EM i 2020. Ung og kaek, som han var – og måske stadig er.

– Nu er jeg gammel og kedelig, siger Højbjerg retorisk og fortsaette­r til kernen:

– Jeg står fast ved, at vi har en rigtig god generation. Der er spillere fra dengang, der er blevet rigtig dygtige.

Først skridt er skaebnekam­pen i morgen, hvor vinderen får lov at møde enten England eller Ukraine på Wembley i London i en semifinale.

Jeg vil gerne vente lidt med at møde ham på grund af de ting, vi skal gøre faerdige her

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Har ikke travlt
Den danske midtbanege­neral kan godt vente til efter en eventuel EM-finale med at møde sin nye chef i Tottenham.
FOTO: LARS POULSEN Har ikke travlt Den danske midtbanege­neral kan godt vente til efter en eventuel EM-finale med at møde sin nye chef i Tottenham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark