Ekstra Bladet

HAR STOR RESPEKT FOR DANMARK

GODE TABERE: Tjekkerne respektere­r Danmark – både som fodboldhol­d og nation, fortaeller ambassadør i Tjekkiet Ole Frijs-Madsen

- Maya Westander maya@eb.dk Jonas Olufson foto@eb.dk

PRAG (Ekstra Bladet): Når Ole Frijs-Madsen bevaeger sig rundt i Prag, hvor han bor og er Danmarks ambassadør, minder tjekkerne ham gerne om Tjekkiets

Måske bliver man ikke skuffet på samme niveau som Danmark, fordi forventnin­gerne i forhold til at vinde kampen måske ikke er helt så store

3-0-sejr over Danmark i kvartfinal­en ved EM i 2004.

Men med det sagt, så ved tjekkerne ifølge Frijs-Madsen godt, at der ikke venter dem nogen let opgave i morgen.

– Jeg har jo talt med en del tjekker om det, og selvom de godt ved, hvilket hold de skal heppe på, har de den her vurdering af Danmark som et staerkt hold og et land, man har stor sympati for, lyder det fra ambassadør­en.

Danmark er højt respektere­t blandt tjekkerne. Både som nation og som fodboldhol­d.

– Danmark et land, som generelt i Tjekkiet er meget anerkendt. Vi er et nordisk land og står for en masse ting, som tjekkerne godt kan lide og godt kunne taenke sig at bevaege sig imod som samfund.

Respekt for Danmark

– Dertil kommer, at de ved, at vi har et rigtig godt fodboldhol­d. Selvfølgel­ig er de nødt til at sige til sig selv, at de vinder, men der er en meget stor respekt om det danske hold.

Derfor er Frijs-Madsen, der endnu ikke har besluttet sig for, hvor han skal se kampen, ikke bange for på gaden i dag eller under opgøret i morgen at vise, hvem han holder med.

– En ting er, at man tilbage i 2004 har slået Danmark ved EM, men der har aldrig vaeret ondt blod mellem tjekkiske fans og danske fans eller mellem Danmark og Tjekkiet, lyder det fra ambassadør­en, inden han tager et rødt tørklaede om halsen og gør sig klar til at vise os rundt i den tjekkiske hovedstad.

Jubel i gaderne

Der var jubel i gaderne, da Tjekkiet slog Holland ud i ottendedel­sfinalen.

Men når tjekkerne fejrer deres fodboldlan­dshold, så foregår det på mere afdaempede manerer, end vi ser danskerne fejre Hjulmand

Vi er et nordisk land og står for en masse ting, som tjekkerne godt kan lide og godt kunne taenke sig at bevaege sig imod som samfund

og hans udvalgte.

– Tjekkerne har måske ikke en tradition for, at de går rundt i gaderne eller kører rundt, der er de sådan lidt mere afdaempede, fortaeller ambassadør­en.

– Når jeg har set i pressen og i gadebilled­et, så synes jeg igen ikke, at det har vaeret helt det samme billede, som vi kender det i Danmark, hvor det måske raekker ud over de naermeste fans og breder sig mere ud i befolkning­en.

– Det synes jeg ikke, man ser her på samme måde, lyder det fra Frijs-Madsen, der ikke afviser, at ishockey nok står tjekkernes hjerter naermere end fodbold.

– Hvor skuffede bliver tjekkerne, hvis Tjekkiet ryger ud nu?

– Det er et godt spørgsmål. Selvfølgel­ig vil man altid vaere skuffet, men måske bliver man ikke skuffet på samme niveau som Danmark, fordi forventnin­gerne i forhold til at vinde kampen måske ikke er helt så store.

– Selvfølgel­ig vil der vaere en skuffelse, det tror jeg bestemt, uddyber Ole FrijsMadse­n.

– Men som jeg sagde før, tjekkerne er også gode tabere, så når skuffelsen har lagt sig, så tror jeg, man laegger det bag sig, lyder det fra den danske ambassadør.

 ??  ??
 ??  ?? På den danske ambassade i Prag ligger der alt fra trøjer til klaphatte og tørklaeder fremme, da Ekstra Bladet besøger Ole Frijs-Madsen på kontoret.
På den danske ambassade i Prag ligger der alt fra trøjer til klaphatte og tørklaeder fremme, da Ekstra Bladet besøger Ole Frijs-Madsen på kontoret.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tjekkerne er mere afdaempede, når de fejrer deres landshold, fortaeller Ole Frijs-Madsen, som ikke er bange for at iklaede sig de rød-hvide farver og vise, hvem han holder med, når han går på gaden i Prag.
Tjekkerne er mere afdaempede, når de fejrer deres landshold, fortaeller Ole Frijs-Madsen, som ikke er bange for at iklaede sig de rød-hvide farver og vise, hvem han holder med, når han går på gaden i Prag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark