Ekstra Bladet

MAGISK COMEBACK

KOPIEREDE SIG SELV: Mark Cavendish vandt sin første Tour-etape i Châteaurou­x og vendte i går tilbage efter 13 år og vandt i byen endnu en gang

-

CHÂTEAUROU­X (Ekstra Bladet): Mark Cavendish var kun lige fyldt 23 år, da han på femte etape af Tour de France 2008 skød først over stregen i Châteaurou­x og førte en livslang drøm om at triumfere i verdens største cykelløb ud i livet.

Vantro, ja, naermest chokeret lagde han sin haender på hjelmen, da hans højeste mål var nået.

13 år senere kopierede han i går sig selv, da han atter med haenderne på hovedet fejrede sin 32. etapesejr. En faenomenal bedrift, som kun legenden Eddy Merckx har overgået.

34 etapesejre vandt Merckx. Den sidste i 1975. Hans rekord står for fald, hvis 36-årige Cavendish kan holde sit niveau. Det kan nås endnu i år, men Cavendish gider ikke høre mere tale om Merckx og rekorder.

– Sig ikke navnet! Sig ikke navnet! Jeg taenker ikke på noget, sagde Cavendish ifølge Velonews med tanke på den belgiske legende.

– Jeg har lige vundet en etape i Tour de France, og det er noget, som folk arbejder et helt liv for at opnå, sagde han.

Linje gennem karrieren

På pressekonf­erencen bad den irske, prisvinden­de journalist David Walsh Cavendish forklare sin fejring af sejr nummer 32. Var han bevidst om, at han kopierede sig selv fra 2008?

Det svarede Cavendish ikke umiddelbar­t på, men holdt en lang pause og smilede og ville bare videre i programmet. Alle fik vist det indtryk, at ja, han var fuldt bevidst om, at han på den måde trak en linje gennem hele karrieren.

Hattrick i Châteaurou­x

Det er tredje gang, Cavendish har fejret en sejr i Châteaurou­x. Han vandt også en etape i byen i 2011.

– Når jeg hører navnet Châteaurou­x, mindes jeg altid min første etapesejr i Touren, sagde Cavendish på pressekonf­erencen efter sejrscerem­onien.

– Det er specielt for mig at vinde her. Det er en vigtig by for sprintere. Det her er virkelig en spurt af den gode gamle slags.

– Jeg kan huske, at jeg som barn så Cipollini, Zabel, Steels (topsprinte­re, red.). Châteaurou­x er en stor spurtby i Tour de France, og det er en aere, at jeg har vundet dem alle, sagde Mark Cavendish om sine tre sejre i den franske by.

Når jeg hører navnet Châteaurou­x, mindes jeg altid min første etapesejr i Touren

 ?? FOTO: GUILLAUME HORCAJUELO/RITZAU SCANPIX ?? Vantro lagde Mark Cavendish sine haender på hjelmen, da han i går i Châteaurou­x indkassere­de sin 32. Tour-sejr.
FOTO: GUILLAUME HORCAJUELO/RITZAU SCANPIX Vantro lagde Mark Cavendish sine haender på hjelmen, da han i går i Châteaurou­x indkassere­de sin 32. Tour-sejr.
 ?? FOTO: LAURENT REBOURS/RITZAU SCANPIX ?? Praecis som han gjorde samme sted i 2008, da han vandt sin første Tour-etape.
FOTO: LAURENT REBOURS/RITZAU SCANPIX Praecis som han gjorde samme sted i 2008, da han vandt sin første Tour-etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark