Ekstra Bladet

LØN SOM FORTJENT

SÅ MEGET TJENER EM-HELTENE: De bedst betalte landsholds­spillere scorer en fornem millionårs­løn. Men der er stor forskel på stjerner og vandbaerer­e

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Christian Eriksen og Simon Kjaer er på mange måder i en lønklasse for sig.

Landsholde­ts to store profiler er også de lønførende i den trup på 26 spillere, som Kasper Hjulmand har med til EM.

Christian Eriksen er aktuelt den højst lønnede dansker med en bruttoløn på 56 mio. kroner. En løn, han sikrede sig med aftalen sidste år i januar. Og en aftale, der løber tre år endnu.

Men oven på hans traumatisk­e kollaps er hans fodboldmae­ssige fremtid lige nu uafklaret. Uanset hvad bliver han ikke i Serie A, hvor man ikke må spille med en hjertestar­ter.

Går forbi Eriksen

Hvorom alting er, har Christian Eriksen formentlig sikret sig sin løn i hele kontraktpe­rioden, fordi han er forsikret, ligesom Inter også har en forsikring, der daekker, hvis en af klubbens spillere af helbredsma­essige årsager må indstille karrieren i utide.

Simon Kjaer står til at stige i løn, når Milan snarest efter EM forlaenger den aftale, der ellers udløber naeste sommer.

Anføreren har på mange fronter vist klassen. Det gaelder i forhold til Christian Eriksens kollaps, men i sandhed også i forhold til at vaere en anfører med stort format. Han har via sine lederegens­kaber vist, hvordan en rigtig anfører skal optraede.

Med en nettoløn på 30 mio. kr. og udsigten til en lønforhøje­lse er det realistisk, at Kjaer kravler forbi Eriksens nuvaerende løn.

Så på trods af, at Simon Kjaer har rundet de 32 år, har han formentlig ikke nået toppen af lønpyramid­en.

Kan selv bestemme

Andreas Christense­n står i det, man kan kalde en saerdeles gunstig position, når han skal forhandle sin fremtid med Chelsea meget snart.

Med en aftale der udløber om 12 måneder, skal kontrakten forlaenges. Alternativ­t skal han saelges.

Chelsea vil gerne forlaenge, og det ligner Champions League-vinderne dårligt at slippe en 25-årig profil gratis om blot ét år.

Derfor er AC nu i så god en position, at han naermest selv kan lave kontrakten og bestemme, hvad der skal stå på bundlinjen.

Det tegner også til at blive en interessan­t og spaendende sommer for både Thomas Delaney og Jannik Vestergaar­d.

De står også med aftaler, der udløber naeste sommer. Det stiller dem i en fordelagti­g position i forhold til muligheden for at søge nye udfordring­er.

Se, hvad de 26 danske landsholds­spillere tjener på de følgende sider.

Det tegner også til at blive en interessan­t og spaendende sommer for både Thomas Delaney og Jannik Vestergaar­d

På trods af, at Simon Kjaer har rundet de 32 år, har han formentlig ikke nået toppen af lønpyramid­en

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Daniel Wass, Jens Stryger Larsen, Kasper Schmeichel og de øvrige danske landsholds­stjerner kan grine hele vejen til banken.
FOTO: LARS POULSEN Daniel Wass, Jens Stryger Larsen, Kasper Schmeichel og de øvrige danske landsholds­stjerner kan grine hele vejen til banken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark