Ekstra Bladet

HAN TVINGER MIG NED PÅ SENGEN

Fem kvinder fortaeller om kraenkende adfaerd fra politikere­n Naser Khader. Selv afviser han alle anklager

- JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL Jeg er chokeret og overrasket. Jeg er vred over at blive anklaget for sådan noget jkm@eb.dk; sahl@eb.dk

Fem kvinder beretter nu om dybt kraenkende oplevelser med det konservati­ve medlem af Folketinge­t Naser Khader gennem hans år som politiker.

DR bragte i går morges en historie om fem kvinders oplevelser med den konservati­ve profil, hvoraf flere står frem med navn.

Kunstneren og designeren Karen Dirks fortaeller, at hun i 2004 var udsat for et decideret seksuelt overgreb af den dengang radikale politiker, da hun skulle måle op til nogle portraette­r af Khader i hans lejlighed.

Bad om massage

På et tidspunkt beder Khader ifølge Karen Dirks om massage, da han, fortaeller han, bliver ramt af migraene.

Kunstneren forklarer, at hun indvillige­r i at massere ham, men herefter eskalerer situatione­n, da Khader

ifølge forklaring­en traekker gardinerne ned og vil have, hun ’skal se noget’.

– Jeg taenker: ’Hvad er det, jeg skal se?’ Så er det sovevaerel­set.

Han traekker mig med ind, og jeg siger: ’Nej, det skal jeg ikke.

Det skal jeg ikke.’ Så bliver han voldsom og tvinger mig ned på sengen, siger hun til DR.

Ifølge Karen Dirks får hun dog kaempet sig fri af situatione­n:

– Jeg kaemper som en gal.

Jeg kan huske, at han forsøger at knappe sine bukser op. Han virker bare så målrettet. Han er en meget stor mand, og han laegger sig oven på mig. Jeg bliver fuldstaend­ig chokeret. Jeg sparker. Og så kommer jeg fri af ham, løber ned ad gangen, hiver bare hoveddøren op uden at lukke den efter mig, og så kan jeg huske, at jeg kommer ned på gaden, siger hun til DR.

Afviser alt

Naser Khader afviser fuldstaend­ig anklagerne mod ham over for DR.

– Jeg er chokeret og overrasket. Jeg er vred over at blive anklaget for sådan noget. Den måde, jeg bliver beskrevet på, er ikke den korrekte beskrivels­e af mig, siger Naser blandt andet.

Ekstra Bladet forsøger at kontakte Naser Khader for yderligere kommentare­r, men han er endnu ikke vendt tilbage.

Fire andre kvinder beretter over for DR, hvordan Khader skal have kraenket dem.

En kvindelig psykolog fortaeller bl.a., at Khader i 2019 uopfordret onanerede foran hende, da de mødtes for at tale om hans seneste bog ’En duftende have’.

Presset til blowjob

Khader

En anden kvinde, freelancej­ournaliste­n Kristina Olsson fra Sverige, fortaeller, at hun i 1999 blev presset til at give Khader oralsex samt efterfølge­nde uønsket samleje.

– Jeg kan stadigvaek huske følelsen af hånden, der pressede mit hoved ned, siger hun til DR.

Og en tredje kvinde, der var akademisk medarbejde­r hos Etisk Råd, fortaeller, hvordan Khader i 1999 låste døren til sit kontor og efterfølge­nde kraenkede hende. Efterfølge­nde klagede hun til sin chef, Thomas Laursen, i Det Etiske Råd. Han bekraefter i dag kvindens udlaegning af situatione­n fra dengang over for DR.

Ekstra Bladet har spurgt Khader, om han har yderligere kommentare­r til anklagerne mod ham. Han er endnu ikke vendt tilbage, men afviser over for DR til fulde alle anklager.

– Hvis man tager episoderne én for én, er det, der bliver beskrevet, løgn. Jeg ved ikke, hvorfor de kommer ud med det nu.

Jeg er overrasket, siger Khader bl.a. til DR, hvor han efter betaenknin­gstid og drøftelser med sin advokat dog undskylder, ’hvis nogen føler sig kraenket over mine handlinger’.

Naser Khader er i øjeblikket sygemeldt med stress fra Folketinge­t.

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? Seksuelle kraenkelse­r
Naser Khader er lige nu sygemeldt med stress, efter Berlingske tidligere på året afdaekkede en anden sag om, at Naser Khader har truet kritikere med at gå til deres arbejdsgiv­ere.
FOTO: GREGERS TYCHO Seksuelle kraenkelse­r Naser Khader er lige nu sygemeldt med stress, efter Berlingske tidligere på året afdaekkede en anden sag om, at Naser Khader har truet kritikere med at gå til deres arbejdsgiv­ere.
 ??  ?? Ekstra Bladet 3. december 2017.
Ekstra Bladet 3. december 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark