Ekstra Bladet

BILLETHAJE­N BØDSKOV

FLERE GRATIS GLAEDER: Skattemini­steren har fået ishockeybi­lletter, lounge-ophold og parkerings­plads ved Brøndby Stadion. Intet af det er dog at finde under regeringen­s såkaldte åbenhedsor­dning

- FOTO: LARS POULSEN

Morten Bødskov (S) er glad for sport og tilsynelad­ende også for de gratis glaeder, der er forbundet hermed.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan skattemini­steren fik en gratis billet til en attraktiv EMkamp i fodbold mellem Danmark og Rusland af bryggerigi­ganten Carlsberg.

Nu viser det sig, at dette langtfra er første gang, han har nydt godt af gratis adgang til sportsakti­viteter som minister.

Ekstra Bladet kan nu fortaelle, at Bødskov ved flere lejlighede­r har fået fri adgang til ishockeyka­mpe, han har deltaget i ’aktivitete­r’ i de eksklusive lounges på fodboldklu­bben Brøndby IF’s Stadion, og samme sted har han i tre år fået stillet en parkerings­tilladelse til rådighed.

Dette oplyser Skattemini­steriet til Ekstra Bladet.

Loge skal med

I samme svar fra ministerie­t slår Bødskov indledning­svis fast: at ’alle de gaver og arrangemen­ter, jeg modtager og deltager i som skattemini­ster, skal fremgå af åbenhedsor­dningen’.

Ingen af arrangemen­terne er dog at finde i denne såkaldte åbenhedsor­dning, som ellers skal sikre, at der er gennemsigt­ighed i ministrene­s aktivitete­r.

I vejledning­en til hvad Bødskov og andre ministre skal offentligg­øre i åbenhedens navn, kan man laese:

’Hvis ministeren selv har betalt for sin deltagelse, vil der vaere en formodning for, at der er tale om et rent privat arrangemen­t. Dette gaelder dog ikke, hvis ministeren­s egenbetali­ng ikke modsvarer vaerdien af arrangemen­tet. Et eksempel på et arrangemen­t, der således skal medtages, er, at ministeren selv betaler en billet til en landskamp, men i forbindels­e med kampen inviteres til spisning mv. i privat loge.’

Åbenhedsor­dningens regelsaet og vejledning ligger endda under skattemini­sterens ressortomr­åde og er derfor Morten Bødskovs ansvar.

Sadler om

Men selvom logearrang­ementer naevnes specifikt i vejledning­en, fremgår Bødskovs loungeakti­viteter ingen steder i åbenhedsor­dningen.

Da Ekstra Bladet spørger Bødskov, hvorfor det forholder sig sådan, svarer Skattemini­steriet:

’Dette fremgår ikke af åbenhedsor­dningen, fordi Morten Bødskov ikke har modtaget dem i sin egenskab af skattemini­ster, men som led i sit mangeårige engagement i det frivillige arbejde omkring klubberne. Det har således vaeret Skattemini­steriets vurdering, at de naevnte aktivitete­r ikke er omfattet af åbenhedsor­dningen. For at undgå enhver diskussion om dette vil Skattemini­steriet fremadrett­et sørge for, at disse aktivitete­r fremgår af åbenhedsor­dningen.’

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Morten Bødskov har ved flere lejlighed fået fri adgang til ishockeyka­mpe, ligesom han har deltaget i aktivitete­r i de eksklusive lounger på fodboldklu­bben Brøndby IF’s Stadion.
FOTO: JENS DRESLING Morten Bødskov har ved flere lejlighed fået fri adgang til ishockeyka­mpe, ligesom han har deltaget i aktivitete­r i de eksklusive lounger på fodboldklu­bben Brøndby IF’s Stadion.
 ??  ?? Morten Bødskov (i midten) på plads på Brøndby Stadion.
Morten Bødskov (i midten) på plads på Brøndby Stadion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark