Ekstra Bladet

6LLO: DE MEST DESPERATE UDNYTTES

Udnyttet: Folk i akut bolignød kommer i klemme imellem de mange boligporta­ler, mener Lejernes Landsorgan­isation

- ALEXANDER BRØNDUM HEINE JØRGENSEN ab@eb.dk

Henover sommeren finder tusindvis studerende ud af, om de er kommet ind på deres studier og i samme øjeblik, som svaret kommer, skal de på jagt efter en lejlighed.

Det gør dem til lette ofre for useriøse boligporta­ler ifølge Lejernes Landsorgan­isation.

Organisati­onen mener, at det er studerende og andre i akut lejenød, som det går ud over, når boligporta­ler tager op til 400 kroner i måneden for annoncer, som er taget fra udlejere uden tilladelse. Det er at udnytte de studerende. De studerende ved måske ikke, at der er gratis steder, hvor man kan finde det her

– Det er typisk de akutboligs­øgende og de mest desperate, som kommer mest i klemme. Jo mere desperat man er, jo mere tilbøjelig er man måske til at købe flere forskellig­e boligsider, siger Anders Svendsen, der er chefjurist hos LLO.

□kstra Bladet kan nu fortaelle, at det er et fåtal af boligporta­lerne, der spiller efter reglerne.

Hos store udlejere som DBA og Heimstaden understreg­er de, at de kun har aftaler med boligporta­l.dk.

Kritisable metoder

Det er langt fra uproblemat­isk, at boligporta­lerne ikke har aftaler med udlejerne, hvis du spørger chefjurist­en.

– Hvis de saetter nogle ting op, som de reelt ikke har noget at gøre med, så giver de jo et dårligere produkt, siger han.

Studerende og andre på boligjagt bør ifølge LLO kigge andre veje end de boligporta­ler, der blot skraber deres indhold.

– Det er i hvert fald ikke noget, som vi ville råde de boligsøgen­de til at bruge, hvis det sådan nogle skraber-hjemmeside­r, siger han.

– Hvad synes I om, at studerende betaler for at få adgang til studieboli­ger, der ellers skulle vaere gratis at skrive sig op til?

– Det er at udnytte de studerende. De studerende ved måske ikke, at der er gratis steder, hvor man kan finde det her. Hvis de så bliver vildledt på den her måde og tror de kan få en studieboli­g igennem en side, som de slet ikke behøver at komme igennem.

– Er det 300 kroner i måneden vaerd at få adgang til annoncer, der hverken er unikke eller har udlejers accept?

– Det er ikke det vaerd, isaer ikke når der er bedre alternativ­er, der drives af nogle seriøse mennesker.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Jo mere desperate de unge er, desto mere tilbøjelig­e er de til at købe flere forskellig­e boligsider, siger Anders Svendsen, der er chefjurist hos LLO.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Jo mere desperate de unge er, desto mere tilbøjelig­e er de til at købe flere forskellig­e boligsider, siger Anders Svendsen, der er chefjurist hos LLO.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark