Ekstra Bladet

HVIDE SANDE HITTER

Vesterhave­t var sidste år en af de mest besøgte feriedesti­nationer i Danmark. Det kan dramaserie­n ’Hvide Sande’ tage aeren for

- EMILIE SCHÄFFERLI­NG

Sad du klistret til skaermen, da Helene og Thomas indtog Hvide Sande i håbet om at løse mordmyster­iet, som rystede lokalsamfu­ndet? Så var du ikke alene, da op mod en million danskere ivrigt slugte de otte afsnit af TV2-krimiserie­n ’Hvide Sande’.

Udover den store succes på skaermen har serien også fungeret som reklamesøj­le for byen, som den er opkaldt efter, og som er hjem for en raekke af strande og historiske sevaerdigh­eder.

Det skriver Standby.

– Antallet af bookinger i Hvide Sande er steget op mod 84 procent, mens serien har kørt, siger Kim Holmsted, adm. direktør for DanCenter, til Standby.

Til sammenlign­ing er bookingern­e på landsplan steget med knap ti procent, og det vidner ifølge Kim Holmsted om, at denne slags tv-produktion­er fungerer som turistmagn­et.

Valfarter til Vesterhave­t

Det er dog ikke kun den lille ferieby, som tv-serien har gjort danskerne interesser­ede i. VisitDenma­rks seneste analyser af turismen i Danmark bekraefter nemlig, at hele Vesterhavs­området var en af de mest foretrukne danske feriedesti­nationer i 2020.

Også hos turistorga­nisationen Destinatio­n Vesterhave­t maerker man den positive udvikling, som krimiserie­n har haft på området.

– ❘ takt med udgivelsen af episoderne af ’Hvide Sande- har vi oplevet en stigende efterspørg­sel på at holde ferie ved Vesterhave­t, siger Peer Kristensen, direktør hos Destinatio­n Vesterhave­t, til Standby.

Han forventer samtidig, at efterspørg­slen og turistomsa­etningen vil stige yderligere, da flere udenlandsk­e markeder viser den danske krimiserie.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark