Ekstra Bladet

LEJEBILEN KAN BLIVE DYR

Når ivrige biludlejer­e forsøger at saelge dig ekstrafors­ikringer, kan det betale sig at have naerstuder­et det med småt hjemmefra

- EMILIE SCHÄFFERLI­NG

❘takt med at sommerferi­en så småt begynder at melde sin ankomst, og □U-coronapass­et bliver en realitet, støver flere af os kuffertern­e af og drager ud i verden.

Men glaeden over endelig at kunne bevaege sig ud over landegraen­sen, kan blive kortvarig, hvis udenlandsk­e biludlejer­e drukner dig i dyre ekstrafors­ikringer på lejebilen.

Det er derfor vigtigt, at du saetter dig ind i, hvad din rejseforsi­kring daekker, når det gaelder biludlejni­ng, allerede inden du tager hjemmefra, siger LB Forsikring i en pressemedd­elelse.

– Hvis man ikke har tjek på sin egen rejseforsi­kring, kan man let komme til at betale for noget, biludlejer­en mener, er helt nødvendigt, men som man slet ikke har brug for, siger Philip Wegloop, produktche­f

Rejseforsi­kring er nemlig mere end bare, hvorvidt man er daekket i forhold til coronarela­terede problemer, da den også kan daekke udgifter forbundet med biludlejni­ng.

Selvrisiko med hjemmefra

□n af de ting, Philip Wegloop påpeger, at du isaer skal naerlaese inden afgang, er, hvor stort et beløb selvrisiko­en hos rejseforsi­kringen er på.

– Hvis du har købt en almindelig ansvar- og kaskoforsi­kring hos udlejer, skal du virkelig overveje, om der grund til at købe tillaeg, der daekker selvrisiko­en. På rigtig mange rejseforsi­kringer er den nemlig allerede daekket til et vist beløb.

Det anbefales samtidig, at du laeser lejekontra­kten for bilen grundigt igennem for at sikre, der er ansvars-, tyveri- og kaskoforsi­kring.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mange danskere drager de kommende uger på bilferie, men har man ikke laest op på lektierne hjemmefra, kan det ende med en stor regning.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mange danskere drager de kommende uger på bilferie, men har man ikke laest op på lektierne hjemmefra, kan det ende med en stor regning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark