Ekstra Bladet

Mistede hele fem familiemed­lemmer

-

Efter domsafsige­lsen i oktober udtalte Per Sleimann, at han vil vaere bitter til sin dødsdag. Det har de seneste otte måneder ikke rokket ved.

– Nej, det står ved magt. 100 procent. Jeg er meget glad for skaerpelse­n af straffelov­en, men jeg er ikke tilfreds, siger Per Sleimann.

– Du må huske på, at jeg i gåseøjne ’kun’ har mistet en. Mads’ bror mistede fem på ingen tid.

To år før Mads Hoppe og hans mor blev draebt, døde brødrene Hoppes far og Anne Marie Hjorts aegtemand. Da vanvidsbil­isten torpedered­e mor, søn og faster, havde de netop vaeret til møde med bedemanden, fordi Anne Marie Hjorts mor to dage forinden var afgået ved døden.

– Jacob mistede far, mormor, mor og eneste bror inden for et par år – to på én dag.

Vi har alle et ansvar

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Jacob Hoppe. Han har dog flere gange appelleret til både politikere og befolkning om at tage ansvar:

– Det er, som om vi som vidner, venner eller familie traekker os tilbage, når vi ved, at der bliver kørt, selvom der er drukket alkohol. Måske fordi vi synes, det er graenseove­rskridende at blande os, men det mener jeg, at vi har et socialt ansvar til at gøre.

Alle, der kender til nogen, som kører i påvirket tilstand, baerer minimum et lige så stort ansvar

– Alle, der kender til nogen, som kører i påvirket tilstand, baerer minimum et lige så stort ansvar som føreren for, hvad der eventuelt må ske, lød det fra Mads Hoppes to år aeldre storebror kort efter begravelse­n.

Jacob Hoppe, som er politibetj­ent og bor på Fyn, fik senere med et borgerfors­lag politikern­e på Christians­borg til at vedtage en skaerpelse af straffen til bilister, der med høj fart og i eventuelt påvirket tilstand koster andre mennesker livet.

 ??  ??
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? I dag står der tre malede kors på gerningsst­edet: – Mads var homoseksue­l, så hans er i regnbuefar­ver, Ries er hvidt, og Inges er guld, fortaeller Per Sleimann.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN I dag står der tre malede kors på gerningsst­edet: – Mads var homoseksue­l, så hans er i regnbuefar­ver, Ries er hvidt, og Inges er guld, fortaeller Per Sleimann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark