Ekstra Bladet

DE FINE MÅ GODT Vi har ikke set folk fra UEFA arbejde for at bringe danskere til London

-

DE FINE

må godt. Andre må ikke. Vi kan ikke udlaegge det anderledes, når danske fans ikke må rejse til □ngland og se landsholde­t spille □M-semifinale i morgen, mens dem, der sidder på de dyreste pladser, gerne må.

SOM EKSTRA BLADET

kan berette, er de sidstnaevn­te medlemmer af toppen af det europaeisk­e og det internatio­nale fodboldfor­bund – U□FA og F❘FA. Det er dertil topfolk fra organisati­oner, der sponsorere­r □M. Og det er ’højtståend­e repraesent­anter’ fra de lande, som deltager i □M – eksempelvi­s toppolitik­ere. Herunder statsminis­ter Mette Frederikse­n, hvis hun dukker op. Lad os kalde det tophykleri­sk.

DE BRITISKE MYNDIGHEDE­R

har strenge indrejsekr­av for de fodboldtil­haengere, der betaler og skaber stemningen og fodboldgla­eden, men laegger samtidig en rød løber ud for folk med V❘P-status og penge.

VI SKAL HELLER IKKE undlade at gøre opmaerksom på, hvilken selvmodsig­else det vil vaere, hvis statsminis­ter Mette Frederikse­n, kulturmini­ster Joy Mogensen eller andre socialdemo­kratiske ministre sidder på Wembley i morgen aften.

REGERINGEN HAR JO IKKE ligefrem forsømt nogen lejlighed til at fremhaeve Delta-variantens farlighed. □ller til at tale om ’fastholdel­se af forsigtigh­edsprincip­pet’. □ller gaelder det kun også kun andre og ikke de fine?

VI HAR IKKE SET folk fra U□FA arbejde for at bringe danskere til London. Man har snarere indtryk af, at i dette toplag har de fine herrer under hele coronapand­emien ikke set noget problem i, at aegte fodboldfan­s har vaeret erstattet af dåselyd på tv. Det er alligevel i tv-rettighede­r og sponsorer, pengene er.

ANER MAN IKKE også her en skinmanøvr­e? Der skåltales jaevnligt i U□FA om fodboldens samlende kraft og evne til at skabe mellemfolk­elig lighed, men nu ser vi virkelighe­den: At nogle er mere lige end andre. Hvis man kan udfaerdige regler, der holder de fine fra at blive smittet eller smitte nogen, må det også kunne lade sig gøre at coronasikr­e alle andre.

EKSTRA BLADET HAR spurgt, om der vil vaere repraesent­anter fra kongehuset til stede på Wembley. Vi har endnu ikke fået svar. Men vi går med ovenståend­e taget i betragtnin­g ud fra, at kongelige heller ikke vil vaere et problem. Blåt blod giver som bekendt immunitet i alle henseender. Samt retten til at vaere afsondret fra pøblen.

Laes også reportagen på side 6-7.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Her ses nogle danske topfolk af den slags, der godt må komme ind i England og se fodbold.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Her ses nogle danske topfolk af den slags, der godt må komme ind i England og se fodbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark