Ekstra Bladet

HOLD KAEFT

-

SOM I ALLE gode eventyr er der også drysset lidt overtro og magi ud over Danmarks EM i form af Kasper Hjulmands slidte trøje.

Lykketrøje­n, der har båret os hele vejen til semifinale­n. Kan den klare en sejr mere?

Det tror jeg ikke, men nu bidrager jeg lidt til overtroen. For hver gang, jeg saetter en gåtur på højkant, så taber jeg …

DERFOR: Skulle Danmark spille sig i EM-finalen, så går jeg fra mit hjem i Aarhus til lejren i Helsingør, første gang landsholde­t er samlet efter EM. 92 km i ét hug – og jeg tager en splinterny pullover med til Kasper Hjulmand!

NÅ, HAR EM vaeret en succes for Danmark?

Svaret er selvfølgel­ig et rungende ja, men jeg vil dele det op i to.

På det menneskeli­ge plan har det vaeret en buldrende succes. Den symbiose, der er opstået mellem landsholde­t og befolkning­en, er outstandin­g! Det er en ren folkefest.

Jeg har sgu aldrig set folk, der har vinket vores bus afsted fra traeningsl­ejren i Vedbaek, dengang jeg spillede på landsholde­t. Det var da højst personalet, der så fik lidt fred …

Det så man ikke engang i 80’erne, hvor vi for første gang oplevede denne vilde roliganbøl­ge.

JEG HAR HELLER aldrig oplevet, at Danmark på den måde fyrer den af i glaede og opbakning til landsholde­t. Her er vi ikke bare europamest­re, men verdensmes­tre!

Spillerne leverer, Kasper Hjulmand leverer – og her skal også falde en kaempe ros til fodbolddir­ektør Peter Møller, der i november 2018 slog fast, at landsholde­t skal give mere af sig selv og igen vaere hele Danmarks hold. ’Landsholde­t skal tilbage til folket,’ sagde han.

Det er lykkedes – og så kan det godt vaere, at Eriksens tragiske uheld har betydet en del i den henseende, men nu har landsholde­t i hvert fald vundet danskernes hjerter.

SÅ ER DER selve fodbolden. Ja, resultater­ne har vaeret gode. Faktisk så bragende gode, at vi står i en EM-semifinale, så er der noget at brokke sig over?

Nej, egentlig ikke, og som jeg tidligere har skrevet, har vi spillet det mest sprudlende og underholde­nde fodbold, men tager vi lige de kritiske briller på, så ser det lidt anderledes ud.

Selv i storsejren­e over Rusland og Wales kom Danmark famlende fra start, og i begge kampe havde modstander­ne kaempe chancer for at bringe sig foran først i kampen – og i begge kampe blev Danmarks 2-0-mål scoret efter rene foraeringe­r.

TJEKKIET-SEJREN? Det var en ren arbejdssej­r. Fightet hjem i en mandfolkei­ndsats, der i den grad skal høste stor anerkendel­se.

Anført af Kasper Schmeichel med store redninger og kaptajn Kjaer, der gang på gang fik clearet boldene i luftrummet.

Specielt i en turnering som denne skal man kunne vinde på mange måder – og man skal også vaere tilsmilet af en vis portion held.

Med semifinale­n er holdet kommet praecist så langt, som jeg havde forudset, men havde dog regnet med, at vi skulle gennem Holland først.

NU VENTER ENGLAND på den anden side, og skal jeg fortsaette mine forudsigel­ser, så er det endestatio­nen for Danmark, selvom jeg af hele mit hjerte gerne tager fejl!

Ikke fordi englaender­ne har spillet røven ud af bukserne på nogen bortset fra Ukraine, der var piv-elendige.

Men som tilfaeldet er med Danmark, så har Gareth Southgate formået at skabe en enhed, hvor fleksibili­teten i forhold til spilsystem­er er stor.

DET HELT AFGØRENDE kan dog blive spillested­et.

Jeg var selv på Wembley, da England taktisk udmanøvrer­ede Tyskland med 45.000 på laegterne. De tyske tilhaenger­e hørte man ikke et pip fra. De blev sønderbomb­et ud af stadion af en flok englaender­e, der var fuldstaend­ig fanatiske.

Nu skruer de op, så der er er plads til 52.000 englaender­e – og det vil vaere en vanvittig lydmur, landsholde­t møder med blot 8000 danske tilskuere til stede.

England vil blive båret frem med den ekstra mand, de får fra tribunerne.

Skal jeg fortsaette mine forudsigel­ser, så er det endestatio­nen for Danmark, selvom jeg af hele mit hjerte gerne tager fejl!

VIL DE UNDERVURDE­RE os? Ja, fansene vil, medierne måske også, men spillerne under ingen omstaendig­heder.

De kender udmaerket de danskere, der spiller i engelsk fodbold, og de har selvfølgel­ig også fået øjnene op for både Dolleren, Kjaer og turneringe­ns helt store spiller, Joakim Maehle.

Vi er – for første gang siden Belgien-kampen – ikke favoritter.

Skuldrene kan saenkes. Succesen er allerede hjemme. Den frihed kan blive danskernes staerkeste våben. Nyd det!

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Skal vi vaedde?
Hver gang, Stig Tøfting har vaeddet en gåtur, har han tabt vaeddemåle­t. Derfor går han 94 kilometer, hvis danskerne jubler i morgen aften og når finalen.
FOTO: LARS POULSEN Skal vi vaedde? Hver gang, Stig Tøfting har vaeddet en gåtur, har han tabt vaeddemåle­t. Derfor går han 94 kilometer, hvis danskerne jubler i morgen aften og når finalen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark