Ekstra Bladet

VIL LØSLADE 30-ÅRIGEFTER DØDSVOLD

Anklageren har dog kaeret byrettens kendelse om prøveudskr­ivning på stedet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Bandidos-rockeren Poul Joachim Hansen, der kaldes ’Big Mac’, døde af hjertestop efter en byge af knytnaeves­lag på et vaertshus i Helsinge i Nordsjaell­and 29. juni 2014.

Året efter blev en dengang 24-årig mand idømt forvaring på ubestemt tid for dødsvold, fordi retten mente, at forvaring var nødvendigt for at forhindre ham i at begå nye personfarl­ige forbrydels­er.

Men efter syv år bag tremmer har Retten i Nykøbing Falster nu bestemt, at han skal prøveudskr­ives – vaesentlig­t tidligere end den gennemsnit­lige afsoning for forvarings­dømte, der ligger på omkring 17 år.

Anklageren kaerede dog på stedet med opsaettend­e virkning, så han fortsat er frihedsber­øvet, indtil Østre Landsret har vurderet sagen.

Da den dengang 24-årige mand blev idømt forvaring, fremgik det af mentalunde­rsøgelsen, at han havde en kort lunte, ikke følte anger, var selvcentre­ret og havde svaert ved at styre sine impulser.

Fyldt med steroider

Desuden havde han haft et misbrug af alkohol og stoffer i perioder, siden han var 13 år, ligesom han i to måneder inden dødsvolden mod ’Big Mac’ havde fyldt sig med anabolske steroider.

Men i forbindels­e med retsmødet i Nykøbing F. 24. juni i år kom det frem, at han har gennemgået en stor personlig forandring.

’Indsatte har om nogen gennemgået en markant positiv udvikling og har virkelig arbejdet med sig selv,’ fremgår det af Storstrøm Faengsels erklaering fra 14. december sidste år, der blev laest op i retten.

Han arbejder på vaskeriet på Storstrøm Faengsel, er startet på uddannelse­n som NLP-psykoterap­eut, er blevet gift og har kontakt til sin datter fra et tidligere forhold. Han har selv forklaret, at han fungerer som mentor for nye indsatte.

Helt problemfri

I erklaering­en fremgår det også, at han ikke laengere har et misbrug af stoffer og har ’fuldstaend­ig problemfri’ ledsagede udgange.

Faengslet har dog ikke kunnet anbefale en ophaevelse eller aendring af forvarings­dommen, fordi han ikke har vaeret på uledsagede udgange.

Et antal vellykkede uledsagede udgange plejer at vaere et uomtvistel­igt krav for prøveudskr­ivning af forvarings­dømte, men det fremgår af kendelsen, at dommeren valgte at se bort fra det, fordi det udelukkend­e skyldes covid-19-situatione­n og at der efter oplysninge­r om den dømtes personlige forhold ’ikke er grund til at antage, at sådanne udgange ville vaere forløbet problemati­sk.’

’Indsatte har om nogen gennemgået en markant positiv udvikling og har virkelig arbejdet med sig selv’

 ?? FOTO: SØREN JENSEN ?? Rockeren ’Big Mac’ fik reflektori­sk hjertestop, der kan vaere udløst af et kraftigt slag på halsen. Dødsårsage­n kan også vaere blod i luftvejene fra en braekket naese.
FOTO: SØREN JENSEN Rockeren ’Big Mac’ fik reflektori­sk hjertestop, der kan vaere udløst af et kraftigt slag på halsen. Dødsårsage­n kan også vaere blod i luftvejene fra en braekket naese.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark