Ekstra Bladet

Nu også sigtet for rufferi

Sigtelse om bordeldrif­t er til juridisk vurdering

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Problemern­e tårner sig op over en 35-årig politimand fra København, der blandt andet er tiltalt for at misbruge sin stilling som politimand ved at have filmet et nøgent lig med sin mobiltelef­on på Snapchat.

Imens lavede en kollega ’happy face’ ved siden af den døde person, mens den 35-årige kom med hånende bemaerknin­ger.

Ekstra Bladet kan nu fortaelle, at samme politimand også er sigtet i en sag om rufferi.

Han blev i starten af året fremstille­t i Dommervagt­en i København, hvor han blev sigtet for bordeldrif­t i forening med en 34-årig forretning­smand.

Ifølge sigtelsen udlejede de to maend gennem cirka halvandet år fra 2019 til 2021 lokaler på fire adresser i København og Hvidovre ’til brug for flere prostituer­ede, således at disse lokaler blev anvendt som bordeller, ligesom de sigtede forestod de prostituer­edes annoncerin­g bla. på hjemmeside­n ’Escortguid­en.dk’, hvorved de sigtede opnåede en større p.t. ukendt fortjenest­e,’ fremgår det af sigtelsen.

Tre af bordellern­e var ifølge sigtelsen beliggende i nyere boligkompl­ekser i København, det fjerde i et højhus i Hvidovre.

Københavns Politi har ingen kommentare­r til Ekstra Bladets oplysninge­r om, at der er tale om en politimand, der er sigtet for rufferi, og sammenfald­et mellem de to sager.

Ingen kommentare­r

Stine Gry Johannesen er mandens forsvarer i begge sager.

– Jeg har ikke nogen kommentare­r, lyder det fra hende.

– Jeg har også spurgt dig til den rufferisag ...

– Jeg taler ikke om sagerne med pressen, siger advokaten.

Til DR har hun tidligere oplyst, at hendes klient naegter sig skyldig i anklagen med embedsmisb­rug.

– Det er ikke forstået på den måde, at han bestrider de faktiske forhold. Men han bestrider, at der skulle vaere tale om embedsmisb­rug efter straffelov­ens paragraf 155, sagde hun.

Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke inde over efterforsk­ningen, da det påståede rufferi er sket i politimand­ens fritid og dermed ikke har haft noget med hans tjeneste at gøre.

Københavns Vestegns Politi har siden overtaget sagen fra Københavns Politi. Her oplyser man, at sagen lige nu ligger til juridisk vurdering, og at anklageren håber at have taget stilling til tiltalespø­rgsmålet inden for den naeste måned.

Sagen om embedsmisb­rug er indtil videre forhåndsbe­rammet til maj naeste år ved Københavns Byret.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Begge sigtede blev varetaegts­faengslet i 13 dage i grundlovsf­orhøret, der foregik for lukkede døre. Det fremgår ikke, hvordan de forholdt sig til sigtelsen.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Begge sigtede blev varetaegts­faengslet i 13 dage i grundlovsf­orhøret, der foregik for lukkede døre. Det fremgår ikke, hvordan de forholdt sig til sigtelsen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark