Ekstra Bladet

Svoger fik 11 års faengsel

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE PEDERSEN ehren@eb.dk mepe@eb.dk

Et enigt naevninget­ing har idømt 30-årige Phanuphong Towhuadcha­i 11 års faengsel for drab på hans svoger, Kasper Knoth. Den dømte skal herefter udvises for bestandigt.

Drabet skete 11. august 2020 i Nørregade i Munkebo, hvor den 28-årige kok blev stukket med kniv flere gange.

Den dømte har erkendt at have ført den kniv, der tog livet af Kasper Knoth, men fastholdt, at han handlede i nødvaerge.

Under retssagen kom det frem, at Kasper Knoth selv opsøgte svogeren med et bat. Den 30-årige forklarede, at Knoth jagtede ham til fods ad flere omgange, inden de stod ansigt til ansigt ved den lille plaene på Nørregade.

– Mens Kasper står og svinger battet mod mig, ryger kniven ind. Jeg vidste ikke engang selv, at han var ramt. Jeg fandt først ud af det, da han gik tilbage, lød det blandt andet fra svogeren i retten.

Han ankede straks de forhold, han ikke har erkendt, til landsrette­n.

Anklageren Ann-Sophie Serring sagde efter dommen:

– Jeg er meget tilfreds med, at retten har fulgt min påstand om, at der var tale om manddrab. Det viser, at man ikke kan gå fri for ansvar, selvom man er blevet overfaldet til at starte med af den nu afdøde.

Hun tilføjer, at drabsmande­n for eksempel kunne have forladt stedet eller tilkaldt hjaelp i stedet for at stikke rivalen med den kniv, han havde på sig.

Den 30-årige mand blev også dømt for at have udøvet både fysisk og psykisk vold mod sin kaereste, Kasper Knoths søster, gennem en årraekke. En del af de tiltalepun­kter, for så vidt angår nogle af voldsepiso­derne og den psykiske vold, har han naegtet sig skyldig i og vil altså have den del vurderet af landsrette­n. Han er også dømt for at have truet Kasper Knoths søn på livet.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kasper Knoth blev knivdraebt i Munkebo under et opgør med sin svoger.
PRIVATFOTO Kasper Knoth blev knivdraebt i Munkebo under et opgør med sin svoger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark