Ekstra Bladet

130.000 danskere har stadig fejl i passet

- LARS DALSGAARD

Det er en bommert af de helt store, og alligevel stod den på i flere år.

Ikke faerre end 208.000 danskere har over en årraekke fået udleveret et fejlbehaef­tet pas, hvor der er byttet rundt på højre og venstre fingeraftr­yk.

Det oplyste Rigspoliti­et tidligere i år.

Nu har Politiken så spurgt Rigspoliti­et, hvad status er på de mange fejlpas, og svaret er, at lige nøjagtig 130.205 danske pas stadig var fejlbehaef­tede ved udgangen af maj.

Sommerferi­en er ellers i fuld gang for manges vedkommend­e, og i en raekke byer har Borgerserv­ice derfor øget bemandinge­n og forlaenget åbningstid­en, så de påvirkede kan nå at få ombyttet deres pas, inden de tager på udenlandsf­erie.

Rigspoliti­et vurderer, at det er coronapand­emien og de manglende rejsemulig­heder, der er årsag til, at de cirka 130.000 danskere endnu ikke har vist sig på borgerserv­ice.

Fejlpas er gyldige

En anden mulighed er, at de er ligeglade, fordi de fejlbehaef­tede pas stadig er gyldige.

Hverken herhjemme eller i udlandet er der kontrol af fingeraftr­yk ved graensebom­mene, men det kan der måske komme i fremtiden.

– På sigt vil andre lande få mulighed for at udlaese fingeraftr­yk fra danske pas.

Når denne mulighed er implemente­ret, kan der vaere lande, hvor der vil vaere en risiko ved at rejse med et pas, hvor fingeraftr­ykkene er ombyttet, skriver Rigspoliti­et i en mail til Politiken.

Hvis du er i besiddelse af et fejlpas, kan du frit og kvit få det byttet til et nyt.

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED ?? Ifølge Rigspoliti­et er det en fejl hos en leverandør, der er årsag til ombytninge­n af fingeraftr­yk i danske pas.
FOTO: JOACHIM LADEFOGED Ifølge Rigspoliti­et er det en fejl hos en leverandør, der er årsag til ombytninge­n af fingeraftr­yk i danske pas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark