Ekstra Bladet

Kongehus-ekspert: Afbud ville vaere uhørt

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Kongehus-ekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen ser ikke noget forkert i, at kronprins Frederik, hans hustru og hans aeldste søn er på plads på tribunen på Wembley, når semifinale­braget mellem Danmark og England i aften fløjtes i gang. Han mener faktisk, at det er helt naturligt.

– Kronprinse­n er meget sportsinte­resseret og engageret i sport, og hvis han og familien er blevet indbudt, ville det vaere en decideret uhøflighed at afvise det.

Det ville vaere meget uhøfligt og helt uhørt at afvise en officiel invitation på den måde. Han er jo blevet inviteret for at repraesent­ere Danmark, lyder det fra Sebastian Olden-Jørgensen.

Kongehus-eksperten mener derfor heller ikke, at der er noget problemati­sk i, at kronprinsf­amilien sender repraesent­anter til Wembley.

– At kronprins Frederik er der er jo også en måde at signalere på, at han repraesent­erer dem, der ikke kan vaere der. Så det ser jeg slet ikke noget problem i. Det ville vaere et større problem,

At kronprins Frederik er der er jo også en måde at signalere på, at han repraesent­erer dem, der ikke kan vaere der

hvis han sagde nej. Det ville vaere som at strejke, lyder det fra Olden-Jørgensen, der fortsaette­r:

– For kronprinse­n vil vaere i to egenskaber. Det ene er selvfølgel­ig, at han er kommende konge og repraesent­erer landet, og så er han der også i kraft af, at han er meget sportsinte­resseret. De to egenskaber smelter sammen. Så han er der ikke kun, fordi han er VIP, men lige så meget, fordi han er meget interesser­et i sport.

– Men det kan vel skabe noget forundring derude blandt almene danskere over, at de kan deltage, når fans ikke kan?

– Det er jo ikke en beslutning, som kronprinse­n har taget. Det er ikke ham, der har lavet reglerne, og når han bliver saerligt indbudt, så siger han selvfølgel­ig ja.

 ??  ?? PINGER VIP-FEST UNDGÅR CORONAREGL­ER PÅ WEMBLEY
Ekstra Bladet i går.
PINGER VIP-FEST UNDGÅR CORONAREGL­ER PÅ WEMBLEY Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark