Ekstra Bladet

MODER DANMARK ELSKER ALLE ...

-

Det er en uretfaerdi­ghed, som flere på de sociale medier har ironiseret over

DET VAR GODT, at vi fik aflyst stort set alle festivaler i Danmark, så folk her i pandemien ikke står og kaster med øl og råber hinanden ind i hovederne i begejstrin­g. ’□ller noget’ ... som man siger.

FOR I AFTEN giver Tivoli på ny 2000 fodboldfan­s mulighed for at stå i flok og råbe og kaste med fadbamser og dele sekreter. Faktisk sad hele 25.000 i kø tirsdag for at få adgang, og billetsyst­emet brød sammen.

DET ER SELVFØLGEL­IG helt fint. Det er udmaerket. Vi kender allerede jubelscena­riet fra Danmarks foregående kampe. Vi ser det gerne gentaget. Over hele landet.

MEN DET ER tillige en påmindelse om den stedmoderl­ige behandling, som koncert- og kulturlive­t har fået af et socialdemo­kratisk styre, der har vaeret lynsnare til at tage klaphat på og synge nationalsa­ng, men tavst formummede og sendraegti­ge, når det gaelder museer, musik og teater.

Og dette sidste er en uretfaerdi­ghed, som flere på de sociale medier har ironiseret over ved at vise billeder af den rød-hvide masseglaed­e med flyvende fans såvel som øl ledsaget af ord som: ’Husk dit coronapas, hvis du skal på museum.’

DET ER IKKE MERE end godt en uge siden, at sangeren Søs Fenger skrev til kulturmini­ster Joy Mogensen på Facebook: ’Kaere Joy Mogensen. Jeg spillede på plaenen i Tivoli i fredags. Der var mødt masser af mennesker op, men mange kunne ikke få plads, da folk skulle sidde med afstand. De måtte ikke synge med, og de måtte ikke rejse sig op (...) hvorfor skal vi musikere og arrangører STAD❘G vaere bundet af strenge regler og indskraenk­ede forhold? Også til udendørs arrangemen­ter?

Jeg forstår det ikke.’

VI FORSTÅR det heller ikke. Søs Fenger har ret. Og hun har tillige ret til en forklaring. Men forklaring­en kommer ikke.

□n sådan forudsaett­er, at Joy Mogensen kan opstille et rationale. □ller som mindstemål beklage og erklaere, at der fra dags dato vil blive givet samme vilkår for koncerter som for fodbold på storskaerm.

MEN DETTE VIL SELVSAGT forudsaett­e en regering og en kulturmini­ster, der opbyder en vis hengivenhe­d til – samt forkaerlig­hed for – kunsten og kulturen. Og vi har en socialdemo­kratisk regering, der er kendetegne­t ved det modsatte.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Godt, at vi har aflyst festivaler­ne, så der ikke råbes og kastes med øl denne sommer.
FOTO: JACOB EHRBAHN Godt, at vi har aflyst festivaler­ne, så der ikke råbes og kastes med øl denne sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark