Ekstra Bladet

HAR I NOGENSINDE VUNDET EM?

STIKPILLE: Kasper Schmeichel var i det kaekke hjørne på den sidste pressekonf­erence før semifinale-gyseren mod England

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST pf@eb.dk; mgw@eb.dk

I England har de tørstet efter et trofae siden den legendaris­ke VM-triumf i 1966, og siden EM i 1996 har de sunget ’It’s Coming Home’, hver eneste gang der har vaeret det mindste tilløb til succes.

Nu er chancen der igen med semifinale­n mod Danmark på Wembley, hvor Harry Kane og co. nu blot er to kampe fra at bringe fodbold-England i ekstase.

Det bliver dog ikke med danskernes gode vilje, og på gårsdagens pressemøde fik vaerterne en forsmag på den engelske kampgejst, da en engelsk journalist spurgte Kasper Schmeichel til den engelske drøm om, ’at den endelig kommer hjem’.

– Har den nogensinde vaeret hjemme? Har I nogensinde vundet den? lød det kaekt fra den danske målmand, der ikke bed på, da englaender­en naevnte 1966.

– Var det ikke VM? kom det smilende fra Schmeichel, som i det mere seriøse hjørne understreg­ede, at han har brugt meget lidt tid på de engelske gulddrømme.

– For at vaere aerlig har jeg ikke taenkt på, hvad det vil gøre ved England, men hvad det kan gøre for Danmark.

– Jeg er ikke så fokuseret på det engelske hold, men mere på hvad det kan gøre for vores land med fem en halv million indbyggere. Så jeg har ikke taenkt så meget på de engelske følelser.

Verdensstj­erner

Som favoritter på hjemmebane hviler der et stor pres på de engelske stjerner fra presse og tilhaenger­e.

Men Leicester-keeperen tvivler på, at det pres hviler saerlig tungt på Gareth Southgates spillere.

– Når du har et landshold med så mange verdensstj­erner som England, så vil der altid vaere et vist forventnin­gsniveau, og i en nation, der er så glad for fodbold, er det klart, at de sindssygt gerne vil have succes.

– Men jeg kan ikke forestille mig, at holdet selv vil lade sig påvirke af nationens følelser.

– Jeg tror bare, at de er lige så profession­elle, som vi er, og ved, at de kommer op mod et hold, der er svaere at slå, og kaemper til det sidste, siger Kasper Schmeichel på taersklen til den største landskamp siden EM i 1992.

Og det er vaerd at huske, at det alt andet lige kun er det ene hold på Wembley i aften, der har prøvet at løfte EM-trofaeet.

 ??  ??
 ?? FOTO: MATTHEW CHILDS /RITZAU SCANPIX ?? Sejrssikke­r
Efter et overbevise­nde pressemøde viste Kasper Schmeichel også på traeningsb­anen tro på dansk succes i aftenens semifinale mod England.
FOTO: MATTHEW CHILDS /RITZAU SCANPIX Sejrssikke­r Efter et overbevise­nde pressemøde viste Kasper Schmeichel også på traeningsb­anen tro på dansk succes i aftenens semifinale mod England.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark