Ekstra Bladet

Hjulmand: Presset er på England

-

De blev sendt af sted med rød-hvide flag fra Helsingør for sidste gang. Med sang og glade smil.

Naeste gang Kasper Hjulmand og det danske landshold viser sig på dansk grund, kan det vaere som europamest­re.

Men de kan også sidde i maskinen torsdag på vej hjem til Danmark efter et nederlag til en af fodboldens stormagter.

Onsdag venter en stor mundfuld, når England byder til dans på hjemmebane­n, Wembley. Omvendt kan Danmark også profitere af det pres, som englaender­ne er under fra alle de fodboldgla­de landsmaend.

– Der er et meget stort pres på England i forhold til os. Alle englaender­e forventer, at de skal slå os. Det psykologis­ke spil kan vi godt udnytte, mener Kasper Hjulmand og slår fast:

– Den 1-0 sejr vi fik på Wembley sidste efterår er med til at give os håb og tro på, at vi godt kan besejre dem igen, fastslår han.

Kun tabt til Belgien

Tirsdag aften traenede landsholde­t for sidste gang på Tottenhams nye traeningsa­nlaeg, fordi det ikke er tilladt at traene på Wembley forud for kampene under EM. Tirsdag ville det heller ikke vaeret praktisk muligt, fordi Spanien og Italien mødes i den anden semifinale.

Danmark har gennem de seneste fem år opbygget en staerk tro, en stabilitet, som meget få landshold har vist. Siden 0-1 nederlaget til Makedonien i oktober 2016, har Danmark spillet 53 landskampe. Blot fem af dem er tabt. Tre gange til Belgien og siden har vikarlands­holdet tabt til Slovakiet. Og så vandt Finland den kamp, der aldrig burde vaere genoptaget 12. juni efter Christian Eriksens kollaps.

– Vi er et staerkt kollektiv, der er meget svaere at spille imod.

– Vi har en staerk tro på egne evner. Og vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan for at besejre England, siger Kasper Hjulmand.

Han glaeder sig over, at der trods alt kommer i underkante­n af 8000 danskere onsdag aften på Wembley.

– Vi er ikke faerdige endnu, vi har mere at give til den her turnering.

– Jeg vil altid helt møde de bedste. Og derfor ser jeg frem til udfordring­en mod England. For taenk, hvis vi med 5,5 millioner i lille Danmark kan nappe England på Wembley. Større motivation får vi ikke, forsikrer Kasper Hjulmand, der glaeder sig over frit valg på alle hylder.

– Alle 25 mand er spilleklar. Og jeg kan love jer for, at vi glaeder os. Vi kommer til at give den fuld gas, forsikrer landstraen­eren.

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Farmand Peter Schmeichel i 1992 med den EM-pokalen, som England aldrig har vundet.
FOTO: OLE STEEN Farmand Peter Schmeichel i 1992 med den EM-pokalen, som England aldrig har vundet.
 ?? FOTO: MATTHEW CHILDS/RITZAU SCANPIX ?? Danmarks første traeningss­amling på Tottenham Hotspur Training Centre.
FOTO: MATTHEW CHILDS/RITZAU SCANPIX Danmarks første traeningss­amling på Tottenham Hotspur Training Centre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark