Ekstra Bladet

Redningsma­nd overset af UEFA

-

Seks UEFA– og DBU-ansatte fagpersone­r indenfor sundhedsse­ktoren saetter sig lørdag på et fly mod London og naeste dags finale om Europamest­erskabet.

De er officielt inviterede af UEFA-praesident Aleksander Ceferin som tak for deres indsats i Parken, da Christian Eriksen faldt livløs om.

Men på flyet mangler mindst en meget central aktør i genoplivni­ngen af den danske landsholds­spiller, har flere gjort Ekstra Bladet opmaerksom­me på.

En aktør, der ved sin meget hurtige indsats var endog meget afgørende for genoplivni­ngens vellykkede forløb, og med sin højde på to meter var nem at genkende og derved tydeligt havde en afgørende rolle

Ingen detaljer

Det handler om Jesper Jensen, der har vaeret frivillig samarit for Røde Kors i 15 år. Han ønsker ikke at gå i detaljer omkring de konkrete begivenhed­erne på graesset i de skaebnesva­ngre minutter.

– Jeg er stolt af, at vi som frivillige samaritter ikke kun er et bårehold, men traeder til ud over det forventede og er en afgørende del af genoplivni­ngen, som det kunne ses på billeder i medierne, siger den 36-årige familiefar og kaptajn i forsvaret.

– Men beredskabe­t har besluttet, at de involvered­e ikke går i yderlige detaljer omkring, hvem der gjorde hvad, af hensyn til privatlive­ts fred. Det respektere­r jeg.

Han har lidt svaerere ved at forstå den afgørelse, som UEFA har truffet.

– Jeg er glad på Peders vegne (Peder Ersgaard, der er inviteret af UEFA, red.) over den mulighed, han har fået. Han er en dygtig paramedici­ner og en rar mand.

– Jeg havde håbet selv at vaere blandt de inviterede, men jeg kender ikke grundlaget for, hvordan UEFA har truffet deres beslutning, siger Jesper Jensen.

Undviger i svaret

Det grundlag er også svaert at få opklaret, for UEFA ønsker ikke at besvare Ekstra Bladets henvendels­e om, hvilke kriterier, der blev anvendt i udvaelgels­en, og hvem der i den forbindels­e rådgav fra Danmark.

Jeg lever fint med, at jeg ikke skal til den finale, men jeg kan da godt spørge mig selv, om de egentlig ved, hvad der foregik

’Vi kan bekraefte, at UEFA’s praesident har inviteret dem, og at de alle har accepteret invitation­en. Vi ønsker ikke at dele yderligere detaljer’, skriver UEFA Media & Public Relations tilbage.

– Jeg lever fint med, at jeg ikke skal til den finale, men jeg kan da godt spørge mig selv, om de egentlig ved, hvad der foregik. For nogle af dem, der er inviterede, var mindre involvered­e den aften, som Jesper Jensen udtrykker det.

Det står dog fast, at UEFA fik mailadress­erne på de seks fra landsholde­ts mangeårige laege, Mogens Kreutzfeld­t, der siden sidste år har fungeret som Chief Medical Officer ved Euro 2020 – med saerligt ansvar for beredskabe­t ved de

fire kampe i Parken. troels

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Redningsfo­lkene arbejdede koncentrer­et under stor bevågenhed.
FOTO: LARS POULSEN Redningsfo­lkene arbejdede koncentrer­et under stor bevågenhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark