Ekstra Bladet

Nutidens vikingetog­t

- Allan Olsen

JEG HAR PRØVET noget nyt. Det skulle jo vaere sundt ...

Sammen med velsagtens 1000 andre danskere stod jeg i Helsingør i går formiddag og var med til at sende landsholde­t til London.

Til EM-semifinale­n mod England på ikoniske Wembley.

OG JEG MÅ BARE indrømme: Det var faktisk en ret fed oplevelse. Tilpas kitschet med lydtapet fra Helsingør Pigegarde, der både kunne trutte ’Re-Sepp-ten’ og ’Piña Colada’-sangen.

Børn og voksne, rød-hvide trøjer, sommer og duften af EM.

D-A-N-M-A-R-K var naermest malet på himlen over Helsingør.

BETYDER DET noget? Ja, spillerne har flere gange understreg­et, hvor fed og unik opbakninge­n i Danmark er – og jeg tror dem.

Det må da vaere skønt at skulle på mission for Danmark og vide, at hele landet står bag en og ønsker alt det bedste. Jeg tror faktisk også, at turnerings­formatet, hvor Danmark efter udebanekam­pene lige har vaeret hjemme på Hotel Marienlyst og tanket den danske opbakning op, har vaeret vaerdifuld.

UNDER ALLE OMSTAENDIG­HEDER har de brug for al energi, hvis Boris J. og hans håndgangne maend skal ud i endnu et brexit!

For England har – omsider – skrabet et staerkt landshold sammen.

Verdensstj­erner? Tjae, Harry Kane naermer sig og har desvaerre fået varmet angrebsvåb­nene op, og Raheem Sterling har nogle verdenskla­sse-redskaber, der i ny og nae kommer i spil.

MEN ENGLAND ER – praecis som det danske landshold – bygget som en enhed, en løbestaerk, dynamisk midtbane og et brølstaerk­t forsvar, der endnu ikke har lukket et eneste mål ind.

Laeg dertil en skraemmend­e garde af fremtidens engelske stjerner i form af Mason Mount, Jordan Sancho, Jude Bellingham, Phil Foden, Jack Grealish, Marcus Rashford og Bukayo Sako.

Gareth Southgate kan bringe ind fra baenken eller starte med.

SKRAEMMEND­E? JA, og det samme bliver den udebane-feeling, det danske landshold skal slås med.

Et Wembley med cirka 54.000 fanatiske englaender­e mod godt 6000 danskere.

En ulige kamp på laegterne, men på banen skal Kasper Hjulmand med taktisk finesse – og danskernes evne til at vaere ubehagelig­e at spille mod – gøre det langt mere jaevnbyrdi­gt.

KASPER HJULMAND HAR gennem hele slutrunden vaeret staerkt kommuniker­ende, og han svigtede heller ikke, da han blev spurgt, om Danmark frygtede England på Wembley.

’Vi har set døden i øjnene, så vi vil kaempe helt vildt,’ lød det fra den danske landstraen­er.

Sådan!

NU HAR DANMARK da også siden 793 taget til England og terroriser­et indbyggern­e, så endnu et vikingetog­t er vel ikke utaenkelig­t.

Sidst, Kasper Hjulmand gaestede Wembley, blev det som bekendt til en dansk 1-0-sejr, så lige her er statistikk­en med danskerne.

Jo, jo – det var i Nations League, Harry Maguire fik et tidligt rødt kort – og det straffespa­rk, Danmark fik, var vist i den tynde ende.

MEN HVEM TAELLER? Sagen er jo den, at Danmark IKKE skal vaere skraemte.

Det er da fuldstaend­ig rigtigt, at den eneste gang, Danmark har mødt et top ti-hold ved dette EM, har vi tabt.

Lige så rigtigt er det, at vejen til semifinale­n ikke har vaeret brolagt med klassemods­tandere, men alt det er fejet af bordet nu.

Ny gaelder det D-dag i London. Desvaerre uden invasionen af titusindev­is af danske fans, men med gyser-garanti.

SÅ VELKOMMEN til et saerafsnit af ’Kriminalko­mmissaer Barnaby’. Denne gang skal han forhåbentl­ig finde manden, der slog den engelske fodbolddrø­m ihjel!

Nu skal vi ikke afsløre for meget her, men plot bare Kasper Schmeichel, Kasper Dolberg, Joakim Maehle, Yussuf Poulsen og Martin Brathwaite ind blandt de mistaenkte …

’Vi har set døden i øjnene, så vi vil kaempe helt vildt,’ lød det fra den danske landstraen­er

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Duften af EM
I Helsingør oplevede landsholde­t en utrolig opbakning, da de tog på nutidens vikingetog­t til England.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Duften af EM I Helsingør oplevede landsholde­t en utrolig opbakning, da de tog på nutidens vikingetog­t til England.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark