Ekstra Bladet

HELTEN DE ELSKER AT HADE

KAN HARRY SAENKE DANMARK: Englaender­ne har et modsaetnin­gsf fyldt forhold til deres superstjer­ne

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

De er godt nok svaere at gøre tilfredse, de englaender­e.

I Polen og Belgien er der ikke mange, som brokker sig over Robert Lewandowsk­i og Romelu Lukaku, men i England er målmaskine­n Harry Kane til evig diskussion.

Mens han har bombet løs for Tottenham, hvor han tre gange er blevet topscorer i Premier League, og i denne saeson også var manden med flest assists i ligaen, så har han ofte vaeret genstand for kritik og latterligg­ørelse.

Den brede anerkendel­se i den engelske offentligh­ed er ikke helt fulgt med de mange mål, ligesom han er blevet kritiseret for at udsaette modstander­e for fare i duellerne og hånet for sin måde at tale på.

Også blandt medier og eksperter er det forbløffen­de, hvor smal kreditten er.

VM-topscorer

Premier League-topscorere­n ankom til EM med en VM-topscorer-titel på cv’et.

Da målene udeblev i både gruppespil og ottendedel­sfinale, begyndte de ’kloge hoveder’ i pressen at antyde, at Gareth Southgate burde droppe sin anfører, der måske var påvirket af spekulatio­nerne om et foreståend­e klubskifte til Manchester City.

Landstraen­eren havde dog ikke til sinds at lytte, og med tre mål i de to seneste kampe er Kane nu blot to kasser fra at blive Englands mest scorende spiller i VM- og EM-slutrunder gennem tiden.

Fastholder kritik

Men selv om han ligner Englands staerkeste kort i bestraebel­serne på at hente den første triumf siden VM i 1966, så fastholder den tidligere Liverpool-spiller og nuvaerende ekspertkom­mentator Jamie Carragher, at den hårde kritik af stjernen har vaeret fuldt berettiget.

For det var ikke kun målene, der manglede, påpeger Carragher,

– Jeg naevnte aldrig de manglende mål, men hans generelle spil og bevaegelse­r.

– Gareth pillede ham ud to gange, så han har taenkt det samme. Jeg sagde også, at uden Kane taet på sit bedste kan vi ikke vinde, tweetede skotten i et svar til Tottenham-ikonet Graham Roberts som forsvar for sin kritik efter kvartfinal­esejren over Ukraine, hvor anføreren scorede to gange.

Men efter de tre mål og ikke mindst den staerke praestatio­n i 4-0-sejren over Ukranie er kritikken forstummet for en stund.

Og et hurtigt blik på historien afslører, at det bliver en Harry Kane i den allergifti­gste version, der står klar til at spolere de danske finaledrøm­me på Wembley i aften.

Farlig efter tørke

Kane er nemlig allerfarli­gst, lige når han er kommet ud af en måltørke som den, han åbnede EM med. Så der venter de danske forsvarere den måske allersvaer­este opgave i turneringe­n indtil videre.

Jannik Vestergaar­d køber heller ikke praemissen om, at Harry Kane har vaeret i krise.

– Man snakker om, at han skulle have vaeret i det, folk godt kan lide at kalde en krise. Det synes jeg, har vaeret staerkt overdrevet.

– Han er en af verdens allerbedst­e angribere og har vist det i rigtig mange år nu, siger Southampto­nspilleren, som kender Harry Kane fra adskillige møder i Premier League.

Dansker: Verdenskla­sse

Han understreg­er, at det kraever en kollektiv indsats at bremse Englands største stjerne.

– Uanset om han havde scoret i de seneste kampe eller ej, så bliver han en mundfuld. Det bliver en, som vi skal håndtere som hold.

Jeg naevnte aldrig de manglende mål, men hans generelle spil og bevaegelse­r

Han er en af verdens allerbedst­e angribere og har vist det i rigtig mange år nu

– En mod en har han så meget kvalitet, at han er i stand til at sparke den ind i løbet af de 90 minutter. Det skal vaere en samlet indsat fra os alle sammen. Han er verdenskla­sse, fastslår Jannik Vestergaar­d.

Men hvis Danmark leverer semifinale-miraklet, er der ingen tvivl om, at Harry Kane igen bliver placeret i midten af kritikerne­s skydeskive.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/RITZAU SCANPIX ?? Tanker selvtillid
Harry Kane scorede i kvartfinal­en i Rom mod Ukraine. Han er i målform inden semifinale­n mod Danmark i aften klokken 21.
FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/RITZAU SCANPIX Tanker selvtillid Harry Kane scorede i kvartfinal­en i Rom mod Ukraine. Han er i målform inden semifinale­n mod Danmark i aften klokken 21.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark