Ekstra Bladet

LANDSHOLDE­TS ØNSKESEDDE­L

VIL HAVE NYT TRAENINGSC­ENTER: – Vi halter efter konkurrent­erne, derfor skal vi opgradere tingene, siger DBU’s fodbolddir­ektør, Peter Møller til Ekstra Bladet

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det var et kaempe mirakel, da Danmark vandt EM i 1992.

Nu kan sensatione­n gentage sig. Og det er både uventet og uvirkeligt, at en lille fodboldnat­ion som Danmark står i en EM-semifinale med mulighed for at gentage triumfen for 29 år siden.

Når det er sagt strider det også på mange måder mod sund fornuft, at Danmark med sejre over Rusland, Wales og Tjekkiet nu kan spille sig i en EM-finale.

Store nationer som Frankrig, Tyskland, Portugal og Belgien er ekspederet ud.

Ude i god tid

Vi halter nemlig langt efter vores konkurrent­er på mange strategisk­e og organisato­riske områder på og uden for banen.

– Jeg er glad for, at jeg allerede i maj – inden EMslutrund­en – afleverede en ønskesedde­l til bestyrelse­n for, hvordan vi kunne taenke os en opgraderin­g omkring landsholde­ne, siger fodbolddir­ektør Peter Møller.

– Vi har afleveret en ny strategipl­an for dansk fodbold. Men jeg kan kun aflevere ønsker, fordi det er ikke mig, der bestemmer, hvordan de penge, vi får fra UEFA, skal bruges.

– Både på A-landsholde­t, hos kvinderne og U-landsholde­ne er vi langt, langt efter de tre andre nationer, som er i semifinale­n, England, Spanien og Italien, forklarer Peter Møller og afslører lidt om, hvad ønskeliste­n handler om:

– Vi vil gerne have et faelles traeningsa­nlaeg. Det skaber enorm dynamik, hvis vi kan samle alle vores landshold ét sted.

– Det er helt afgørende for fremtiden, at mange af de unge talenter kan spejle sig i de nuvaerende landsholds­profiler, forklarer Peter Møller.

EM-pengene

DBU har allerede sikret sig 156 millioner kroner fra UEFA på grund af de flotte sportslige resultater. En finaleplad­s udløser yderligere 52 millioner kroner, mens EM-guld tilfører 75 millioner kroner mere.

Millionern­e får hurtigt ben at gå på. For der er et stort ønske om en opgraderin­g af hele analysedel­en samt muligheden for brug af data.

Kasper Hjulmand har ønsket flere specialist­er til at hjaelpe, fordi det ofte er de små detaljer, der afgør fodboldkam­pene.

– Vi skal optimere forholdene for spillerne, ligesom de skal traene på de bedste baner.

– Hvis vi skal vaere dygtigere og konkurrere med de store nationer, skal vi hele tiden have fokus på detaljerne.

– I forbindels­e med EM har Kasper derfor ønsket at tilknytte dødboldspe­cialisten Mads Buttgereit, som vi har haft stor glaede af, forklarer Peter Møller.

Aftale med Helsingør

I lighed med en ny plan for, hvordan landsholde­ne kan tilføres flere ressourcer, er DBU også snart klar med den store vision for fremtiden: Den Røde Tråd version 2.0.

– Jeg forventer, at Den Røde Tråd version 2.0 kommer i år, fastslår Peter Møller.

DBU har indgået en seksårig aftale med Helsingør, hvor landsholde­t kan fortsaette med at traene. Frem til udgangen af 2022 på det gamle Helsingør Stadion. Og fra 2023 skal der stå en ny hybridbane klar i området ved det nye Helsingør Stadion.

Vi skal optimere forholdene for spillerne, ligesom de skal traene på de bedste baner Semifinale­n mellem Italien og Spanien blev afgjort efter Ekstra Bladets deadline

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Store ambitioner
Peter Møller afleverede allerede før EM en stor ønskeliste til DBU-bestyrelse­n for, hvordan alle landsholde­ne skal tilføres flere ressourcer.
FOTO: JENS DRESLING Store ambitioner Peter Møller afleverede allerede før EM en stor ønskeliste til DBU-bestyrelse­n for, hvordan alle landsholde­ne skal tilføres flere ressourcer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark