Ekstra Bladet

STORHOLD DROPPER FUGLSANG

VRAGET: Det franske World Tour-hold Cofidis har opgivet at hyre Jakob Fuglsang fra nytår på grund af danskerens manglende resultater i årets Tour

-

ALBERTVILL­E (Ekstra Bladet): Med staerk entusiasme i stemmen og håbet lysende ud af øjnene bekraefted­e Cofidis-manager Cédric Vasseur i sidste uge over for Ekstra Bladet, at han var med i kapløbet om at sikre sig Jakob Fuglsangs underskrif­t på en kontrakt for naeste år.

Siden er interessen kølnet så meget, at det franske World Tour-hold nu helt har opgivet ideen om at hente den danske etapeløbsr­ytter til holdet.

Årsagen er, at Fuglsang ikke har praesteret, som Vasseur havde forventet det i årets Tour.

– Det er ikke det rigtigt match laengere, synes vi. Jeg har også talt med Cofidis (sponsor og ejer af holdet, red.), og vi er enige om, at Jakobs niveau lige nu ikke er interessan­t for os, siger teammanage­r Cédric Vasseur til Ekstra Bladet.

– Det gaelder sportsligt og dermed også mediemaess­igt. Havde han ligget i top fem i dag, ville det vaere anderledes, men nu bliver muligheden for, at Jakob kommer til holdet, mindre og mindre dag for dag.

– Intet er umuligt, selvfølgel­ig, men jeg har sagt til Jakobs agent (Moreno Nicoletti, red.), at hvis Jakob har mulighed for at skrive kontrakt med andre, så skal han gøre det, siger Cédric Vasseur.

Dansk tour-start

Holdets satsning på naeste saeson hedder i stedet Guillaume Martin, som i årets Tour er det største navn på Cofidis. Han ligger nummer ni i den samlede stilling, og hvis han ligger nummer fem, når løbet når Paris, så er det en stor succes for holdet, siger Vasseur.

– Så er han vores store navn, og vi har så ikke brug for andre. Martin har selvfølgel­ig ikke den sejrsliste, som Jakob har, men han er vores store navn.

– Med Tour-start i Danmark naeste år var Jakob Fuglsang virkelig et godt bud på et topnavn hos os, men han ser ikke super ud lige nu, så vi holder os tilbage. Vi er i ventevaere­lset, siger Vasseur med et smil.

– Måske sker der noget senere i løbet. Vi får se, siger Cédric Vasseur.

Ekstra Bladet har forgaeves søgt at få en kommentar fra Jakob Fuglsang.

Han ser ikke super ud lige nu, så vi holder os tilbage. Vi er i ventevaere­lset

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Interessen kølnet
Jakob Fuglsang i regntøjet på 9. etape. Danskeren har ikke kørt staerkt nok efter franske Cofidis’ smag.
FOTO: CLAUS BONNERUP Interessen kølnet Jakob Fuglsang i regntøjet på 9. etape. Danskeren har ikke kørt staerkt nok efter franske Cofidis’ smag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark