Ekstra Bladet

Kyllingen dybt imponeret: Verdenskla­sse

-

VALENCE (Ekstra Bladet): Allerede i 2012 udråbte sportsavis­en L’Équipe briten Mark Cavendish til den bedste sprinter i Tour de France gennem alle tider, og i denne Tour lever han i den grad op til aeren.

Tirsdag i Valence vandt han sin tredje etapesejr i årets løb, og han er nu oppe på 33. Tour-etapesejre i karrieren. Han mangler kun én for at tangere en rekord, som har stået i over 40 år: Legenden Eddy Merckx’ rekord fra 1975. En uovertraef­felig rekord, troede de fleste.

Suveraent hold

– Jeg tvivler ikke laengere på, at Cavendish vil slå Merckx’ rekord på 34 etapesejre i Tour de France, siger Michael Rasmussen, Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or.

– Jeg tror tilmed, at det sker i år. Der er fire spurtetape­r tilbage i årets løb, og han kan med det sprinttog, han har foran sig på Deceuninck-Quick-Step vinde dem alle. Det er et hold, som ingen kan matche i årets Tour de France.

Rasmussen pegede på Cavendish som dagens vinder laenge før, han skød over stregen. Med halvanden kilometer viste Deceuninck­Quick-Step sig suveraent.

– Asgreen tog en monsterfør­ing på en kilometer i så højt tempo, at ingen andre hold havde mulighed for at naerme sig fronten, siger Rasmussen.

– Det betød, at Mørkøvs leadout først begyndte med 200 meter til mål, så han selv kunne køre en sjetteplad­s hjem. På ethvert andet hold havde han kørt med om podieplace­ringerne. Det er verdenskla­sse.

 ?? FOTO: REUTERS / PHILIPPE LOPEZ/ RITZAU SCANPIX ?? 33. gange er briten Mark Cavendish nu skudt først over stregen i verdens største cykelløb. Rekorden er
34.
FOTO: REUTERS / PHILIPPE LOPEZ/ RITZAU SCANPIX 33. gange er briten Mark Cavendish nu skudt først over stregen i verdens største cykelløb. Rekorden er 34.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark