Ekstra Bladet

Krimi-reporter skudt ned på åben gade

-

HOLLAND: Den 64-årige Peter R. de Vries er kendt for sit arbejde med at afsløre den kriminelle underverde­n i Holland. Han er blevet skudt ned på åben gade i Amsterdam og er alvorligt såret.

Han er en af Hollands mest kendte journalist­er.

Journalist­en blev skudt ned på gaden Lange Leidsedwar­sstraat, der ligger naer en af Amsterdams største offentlige pladser, hvor han tidligere på aftenen havde vaeret på arbejde i et tv-studie.

Politiet oplyser, at de Vries er blevet sendt til et naerliggen­de hospital i ’kritisk tilstand’. Politiet efterlyser også vidner i sagen.

Ifølge avisen Algemeen Dagblad er en formodet gerningsma­nd allerede blevet anholdt. Dette har politiet dog hverken ville beeller afkraefte.

Den hollandske tv-station RTL melder, at de Vries netop havde forladt mediets studie i det centrale Amsterdam, da han blev ramt af skud i hovedet.

Peter R. de Vries vandt i 2008 en Emmy ved den årlige tv-prisuddeli­ng i USA for sit arbejde med at kortlaegge teenageren Natalee Holloways forsvinden i Aruba i 2005.

Han har de seneste år vaeret en flittigt brugt som kommentato­r i diverse tvprogramm­er og som krimiekspe­rt i nyhederne, fordi han er kendt for at have kilder i både politiet og i underverde­nen.

Den 64-årige journalist er tidligere blevet truet af kriminelle i forbindels­e med sager, som han har daekket.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Peter R. de Vries havde netop havde forladt et tvstudie i det centrale Amsterdam, da han blev ramt af skud i hovedet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Peter R. de Vries havde netop havde forladt et tvstudie i det centrale Amsterdam, da han blev ramt af skud i hovedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark