Ekstra Bladet

DET BLIVER VAERRE OG VAERRE

Stor utilfredsh­ed hos de strejkende sygeplejer­sker, over at strejken går ind i sin fjerde uge uden tilnaermel­ser fra arbejdsgiv­erne

- BAVE MUSTAFA FOTO: HENNING HJORTH bave.mustafa@eb.dk

De røde faner er fremme på Christians­borgs Slotsplads.

Sygeplejer­sker og sympatisør­er er på plads for at kaempe for bedre løn og arbejdsvil­kår.

Strejken fra landets sygeplejer­sker går ind i sin fjerde uge, og der er ikke tegn på afklaring i den naermeste fremtid.

For de fremmødte handler det om at traekke en streg i sandet – hertil og ikke laengere.

– Vores arbejdsvil­kår bliver vaerre og vaerre. Vi har i mange år råbt op om, at vi har dårlige arbejdsfor­hold, og det bliver kun vaerre, siger Line Alnøe, der er sygeplejer­ske på Hvidovre Hospital.

Strejken betyder nogle steder, at operatione­r udsaettes og faerdigbeh­andlede patienter må vente med at blive udskrevet. For Line Alnøe er det dog nødvendigt, hvis sygeplejen skal blive bedre på laengere sigt.

Elsker faget

– Jeg er sygeplejer­ske med stort S, og jeg elsker at vaere sygeplejer­ske. Men det går udover patientern­e, når jeg ikke kan levere den sygepleje, jeg gerne vil levere til dem. Jeg har patienter, der er kraeftramt­e, som har brug for psykisk og fysisk støtte, siger hun.

Da Line Alnøe netop arbejder med kraeftpati­enter, så kan hun ikke udtages til strejken. Men frustratio­nen og kampen for bedre vilkår stopper ikke af den grund. Slutresult­atet skulle gerne blive bedre løn, men når det kommer til kroner og ører, så behøver de ikke alle sammen tikke ind i morgen.

Nødvendigt med mere i løn

– Jeg forventer ikke at få alle pengene på en gang, men jeg forventer, at vi finder en måde, hvor vi på sigt kan få en ordentlig løn, for det arbejde vi udfører. Det kan vaere med til at rekruttere og fastholde sygeplejer­sker, siger Line Alnøe.

Melodien er velkendt fra de seneste ugers fodboldfes­t, og fodboldsan­gen ’ReSepp-Ten’ gjalder igen ud over København, men denne gang har det ikke noget med landsholde­t at gøre.

’Sygeplejen står nu stille, hvem skal gi’ den naeste pille? Hospital og pleje lider, når konflikten fast sig bider,’ synger de fremmødte på pladsen foran Folketinge­t.

Ferie på Borgen

Landets politikere kan normalt råbes op her fra pladsen, men sommerferi­en er for laengst begyndt på Borgen, og skønsangen kan derfor naeppe høres af beslutning­stagerne.

Ferie bliver der derimod ikke noget af for Kathrine Lodberg Hansen. Hun er en af de 4750 sygeplejer­sker, som er udtaget til strejke, og de kan ikke holde ferie, så laenge der strejkes.

– Det kraever selvfølgel­ig noget ekstra fra min familie, og vi kunne selvfølgel­ig godt bruge ferie, men vi bliver nødt til at kaempe for bedre vilkår, siger Katrine Lodberg Hansen.

Sygeplejen står nu stille, hvem skal gi’ den naeste pille?

 ??  ?? Line Alnøe er tillidsrep­raesentant og kommer til demonstrat­ionerne.
Line Alnøe er tillidsrep­raesentant og kommer til demonstrat­ionerne.
 ??  ?? Kathrine Lodberg Hansen savner initiativ fra arbejdsgiv­erne under konflikten.
Kathrine Lodberg Hansen savner initiativ fra arbejdsgiv­erne under konflikten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark