Ekstra Bladet

KAJ OG ANDREA I KRIG

GIK FOR VIDT: Det faldt langtfra i god jord, da frøen Kaj fra DR-serien ’Kaj og Andrea’ pludselig begyndte at udtale sig om varme politiske emner

- LAURA HØIRIS FREDERIKKE STAGE

– Jeg er åbenbart endt i en ’beef’ mellem Kaj og Andrea. Så har man da prøvet det, griner Jesper Gisli, chefredakt­ør på lokalmedie­t Frederiksb­erg LIV.

Frøen Kaj er nemlig kommet i uføre efter at have udtalt sig politisk til lokalmedie­t. I et nu fjernet interview, som dog stadig kan findes på YouTube, fortaeller Kaj, at han mener, at Bispeengbu­en, som er en motortrafikvej på Frederiksb­erg, burde rives ned og erstattes af grønne områder med vand, fordi der er så mange frøer, der bliver kørt over på straekning­en.

Men det må den folkekaere figur altså ikke.

Danmarks Radio kraevede nemlig, at interviewe­t skulle fjernes, fordi DR’s figurer ikke må udtale sig politisk.

Det skyldes, at Hanne Willumsen har rettighede­rne til Kaj-figuren, og det er hende, der har ønsket interviewe­t fjernet, fortaeller DR’s pressechef, Sune Knudsen, til Ekstra Bladet.

Hanne Willumsen har lagt stemme til Kajs pendant papegøjen Andrea.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Hanne Willumsen, som ikke ønsker at udtale sig.

Burde ikke blive stødt

Til Ekstra Bladet fortaeller Jesper Gisli, at han ikke mener, at klippet skulle fjernes, da der var tale om et humoristis­k indslag.

– Jeg synes, at det er at gå i små sko. Det her er sjovt. En frø siger, at man skal fjerne biltrafik og etablere noget sø og å, fordi der er så mange frøer, der bliver kørt over. Og det er folkekaere Kaj, der siger det, lyder det fra chefredakt­øren.

– Det bør man ikke kunne blive stødt over.

Men hvad mener hovedperso­nen egentligt selv?

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med manden bag den folkekaere frø, skuespille­r Kjeld Nørgaard, som ikke tager det så tungt.

– Regler er regler, og man bliver nødt til at rette sig efter dem, når de nu er der.

– Men jeg synes, at det er noget pjat, at man skal fjerne det. Men sådan er reglerne. Jeg var ikke klar over det inden, for så havde jeg selvfølgel­ig ikke gjort det, siger den 82-årige skuespille­r, der har det fint med, at klippet er blevet fjernet, men ikke mener, at der var nogen grund til det.

– Jeg synes, at det var helt uskadeligt – og set fra en frøs synspunkt så var det vaesentlig­t. Og jeg kan ikke gøre for, hvad min frø vil. Han har sit eget liv.

– En frø vil hellere hoppe i den frie natur end på en motortrafikvej, afslutter Nørgaard med et hjerteligt grin.

Jeg synes, at det er at gå i små sko. Det her er sjovt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark