Ekstra Bladet

BORTCENSUR­ERET

- Henrik Qvortrup ANSVARSHAV­ENDE CHEFREDAKT­ØR

FOR PRAECIS en uge siden skrev jeg her på pladsen en leder om covid-19. Kort fortalt var budskabern­e:

’Corona har fået en urimelig saerstatus sammenlign­et med andre sygdomme. Myndighede­rne skal droppe tunnelsyne­t. Smittetall­et i sig selv er uinteressa­nt. Det lave antal indlagte dokumenter­er dette. Det er derfor betaenkeli­gt, at danskere i stort antal tvangsisol­eres.’

ALT DETTE mener jeg stadig. Naturligvi­s. Men Microsoft-ejede Linkedin er ikke begejstret. Her fik man nervøse traekninge­r, da et link til lederen blev lagt op.

FOR SÅ VIDT giver det mening – fordi Linkedin-censorerne på det seneste konsekvent er faldet over selv den mindste afvigelse fra det statsautor­iserede coronahyst­eri.

Det er derfor logisk, at undertegne­des leder også blev fjernet. Linkedin er dertil en privat virksomhed, der bestemmer eget indhold. Ligesom jeg redigerer □kstra Bladet.

INGEN SKAL derfor have ondt af mig, fordi jeg blev bortcensur­eret. Om nogen har jeg kanalerne til at komme ud med mit budskab. Og i øvrigt takker jeg Linkedin for – ufrivillig­t, formoder jeg – at have sat fokus på □kstra Bladets holdninger.

Alligevel er Linkedins klodsede smagsdomme­rvirksomhe­d vaerd at dvaele ved. Den afspejler nemlig, hvordan de store tech-giganter, som haevder at ville den demokratis­ke samtale og mangfoldig­heden, i virkelighe­den fremmer det stik modsatte: □n autoritets­tro linje, der ikke levner meget plads til kritik.

FØRST FORSØGTE Linkedin at tie sagen ihjel. Så kom en talsperson på banen med en forklaring om, at min leder indeholdt ’misinforma­tion’. Men dette holder kun stik, hvis Linkedin er af den opfattelse, at enhver meningstil­kendegivel­se, der ikke flugter med myndighede­rnes, pr. definition er lig med vildlednin­g.

SÅDAN SER man ganske vist på den slags i Pyongyang og omegn, men det er overrasken­de, at en tech-gigant med rødder i et demokrati taenker på samme måde. Man kunne måske til nød forstå Linkedins linje, hvis man havde vaeret tilsvarend­e restriktiv over for alt det sludder, som regeringen og dens eksperthån­dlangere har fyldt os med gennem de seneste halvandet år.

FJERNEDE LINKEDIN således opslag med dommedagsp­rofetier om, at samfundet vil blive lagt ned af coronaen? Nej, ikke rigtig – vel? Og det er her, at man finder den afgørende forskel mellem Linkedin og så for eksempel □kstra Bladet.

Her på stedet er vi ikke bange for at genere myndighede­r og magthavere. Og lige praecis dén forskel er måske vaerd at huske for de mange derude, der taenker, at sociale medier kan gøre det ud for de rigtige. Det er nemlig ikke tilfaeldet.

I øvrigt takker jeg Linkedin for – ufrivillig­t, formoder jeg – at have sat fokus på Ekstra Bladets holdninger

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Qvortrup kalder regeringen­s – her repraesent­eret af sundhedsmi­nister Magnus Heunicke (th.) – håndtering af coronasitu­ationen for statsautor­iseret coronahyst­eri og Linkedins leder-censur for klodset smagsdomme­ri.
FOTO: JENS DRESLING Qvortrup kalder regeringen­s – her repraesent­eret af sundhedsmi­nister Magnus Heunicke (th.) – håndtering af coronasitu­ationen for statsautor­iseret coronahyst­eri og Linkedins leder-censur for klodset smagsdomme­ri.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark