Ekstra Bladet

MYRDEDE NICOLINE OG SENDTE BILLEDE AF LIGET

Anklagemyn­digheden mener, at to unge maend står bag drabet på en 20-årig kvinde. De naegter sig skyldige

- LINETTE K. JESPERSEN METTE PEDERSEN linette@eb.dk mepe@eb.dk

’Er du stolt nu,’ lyder den medfølgend­e tekst, da en 18-årig teenager om eftermidda­gen 14. juli 2020 sender et makabert billede til en 22-årig ung mands Snapchat og Wickr-profil.

På billedet er en død kvinde, den 20-årige Nicoline Plintic. Umiddelbar­t forinden er hun blevet taevet i hovedet og kvalt eller stranguler­et i en lejlighed i Køge.

Det fremgår af anklageskr­iftet mod de to maend, som nu er blevet tiltalt for drab. Anklagemyn­digheden mener, at de to har planlagt at myrde Nicoline Plintic, og at det var den 18årige, som udførte selve handlingen.

’Skaf hende af vejen’

Få timer før drabet – klokken 12.33 – har de to maend kontakt på Messenger. Her skriver den aeldste ifølge tiltalen direkte: ’Skaf hende af vejen.’

På beskedtjen­esten Wickr skal han have tilføjet noget i retning af, at han vil sende to personer fra Satudarah ud for at fjerne kvinden, efter hun er blevet slået ihjel.

Det sker dog ikke. I stedet bliver Nicoline Plintic fundet på gerningsst­edet. Brutalt myrdet og med svaere kvaestelse­r. Hun er så ilde tilredt, at politiet fraråder moderen at se sin datter. Det vaelger Maria Plintic dog at se bort fra.

– Jeg var nødt til at se hende selv. Det var uhyggeligt, men jeg er glad for, at jeg gjorde det, fortalte moderen dengang til Ekstra Bladet.

– Jeg tror, det første, jeg sagde, var ’hvad fanden har de gjort ved dig’, og så aede jeg hende i håret og ansigtet. Det var jo ... det var et ubeskrivel­igt syn.

– Jeg ville ikke ønske sådan noget for min vaerste fjende. At se sit barn ligge der ...

På onsdag er det et år siden, at Maria Plintic mistede sin datter.

Det er også et år siden, at de to formodede gerningsma­end blev anholdt og faengslet for drab. Ved grundlovsf­orhøret dagen efter naegtede de sig skyldige. I dag er de henholdsvi­s 23 og 19 år.

Kendte maendene

Anklager Kirsten Jensen vil ikke forud for retssagen fortaelle nogen detaljer om sagen, eller hvilket motiv man mener, der ligger bag det brutale drab.

Nicoline kendte begge de to maend, der nu er tiltalt. I marts 2020 var hun flyttet i ungdomsbol­ig i Køge i forbindels­e med sin tømrerudda­nnelse.

Det var, ifølge hendes mor, her, de tre laerte hinanden at kende.

Den 19-årige er fra Køge, mens den 23-årige er fra Vejle og var uden fast bopael ved sin anholdelse.

Hun er så ilde tilredt, at politiet fraråder moderen at se sin datter

Jeg ville ikke ønske sådan noget for min vaerste fjende

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Nicoline Plintic blev draebt i en lejlighed i dette hus i Køge.
FOTO: KENNETH MEYER Nicoline Plintic blev draebt i en lejlighed i dette hus i Køge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark