Ekstra Bladet

MALTA SKAERPER KRAVENE

Stigende smittetal får det populaere rejsemål i Middelhave­t til at kraeve, at alle indrejsend­e fra på onsdag skal vaere faerdigvac­cineret. 1500 danskere rammes

- THOMAS FOGHT tf@eb.dk

Ø-staten Malta i Middelhave­t, der traditione­lt tiltraekke­r tusindvis af danske turister hver sommer, skaerper nu indrejsere­glerne.

Den maltesiske regering har besluttet, at kun faerdigvac­cinerede turister over 12 år har tilladelse til at rejse ind i landet, og de nye regler vil traede kraft fra onsdag 14. juli.

Ligesom en raekke andre lande ved Middelhave­t har Malta i de seneste uger oplevet en stigning i antallet af smittede med Delta-varianten, og det er årsagen til, at landets sundhedsmy­ndigheder nu strammer skruen.

1500 berørte kunder

Maltas beslutning har hen over weekenden givet hovedbrud og medført en telefonsto­rm hos rejseselsk­abet Folkeferie.dk, der er en af landets største arrangører af rejser til netop Malta.

Det er jo børnefamil­ier, hvor børnene har glaedet sig helt vildt, fordi de heller ikke kom af sted sidste år

Direktør hos rejseburea­uet, Knud T. Martens, fortaeller, at selskabet lige nu har ca. 1500 kunder, som er berørt af de aktuelle aendringer.

Kom helt uvarslet

– Det her skete fredag aften og kom helt uvarslet. Men vi har øget bemandinge­n på kontoret og i bogholderi­et, og alle er på arbejde i dag, siger han.

– Det er rigtig kedeligt – ikke for mig, men for vores kunder. Det er jo børnefamil­ier, hvor børnene har glaedet sig helt vildt, fordi de heller ikke kom af sted sidste år, og nu må vi skuffe dem igen. Det, synes jeg, naesten er det vaerste. Man er magtesløs, siger Knud T. Martens.

På rejseselsk­abets Facebook-side

er der også skuffelse af spore blandt de berørte kunder.

’Øv, vi skulle vaere rejst 17. 7. Vores tre børn er ulykkelige, det er andet år vi ikke kommer afsted,’ skriver en kvinde.

Kreta-løsning

Folkeferie.dk lykkedes lørdag med at sende bureauets kunder af sted som planlagt, da de nye regler først traeder i kraft på onsdag.

Bureauet arbejder derfor med at finde alternativ­e løsninger til de naeste flyafgange henholdsvi­s 17. juli, 24. juli og 31.juli, for dem, som pludselig ikke kan rejse ind i Malta. Kunderne har i den forbindels­e fået fire valgmuligh­eder af Folkeferie.dk:

Enten kan de opretholde deres planlagte ferie, hvis de er faerdigvac­cineret. De kan udskyde ferien til senere på året, når de er vaccineret, eller de kan vaelge at få pengene retur.

Den fjerde mulighed er at bytte Malta ud med Kreta, fortaeller Knud T. Martens.

– Vi har givet vores kunder et skarpt tilbud om at komme til Kreta i stedet for Malta. Det siger mange heldigvis ja til, og min forhåbning er, at vores fly dertil bliver udsolgt i løbet af i dag (søndag, red.), siger direktøren.

– Vi har prøvet at finde gode erstatning­er til børnefamil­ierne med det her hotel på Kreta, men for dem, der er Malta-fans, er det ikke det samme. Det er jeg helt bevidst om, siger Knud T. Martens.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark