Ekstra Bladet

Venstre og DF vil have restriktio­ner for kirker fjernet

-

Dansk Folkeparti og Venstre ønsker at fjerne de nuvaerende restriktio­ner i kirker og trossamfun­d.

Enhedslist­ens coronaordf­ører, Peder Hvelplund, er åben over for at se på, om afstands- og arealkrave­ne i kirker og trossamfun­d skal lempes.

– Men det, der er helt afgørende, er, at vi får en sundhedsfa­glig vurdering (fra Sundhedsst­yrelsen, red.) af det, fordi det afgørende er, at vi har nogenlunde ens regler, når man er forsamlet indendørs.

Det siger han, efter at

Venstre har foreslået at fjerne restriktio­nerne. Her mener partiets kirkeordfø­rer, Louise Schack Elholm, at de nuvaerende areal- og afstandskr­av ikke laengere giver mening.

Rigide regler

Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, er ’fuldstaend­ig enig’ i, at restriktio­nerne i kirken skal aendres.

– Nu står vi i en situation, hvor de fleste andre restriktio­ner er ophaevet, vi ser, at folk samles i forskellig­e sammenhaen­ge, og vi har rigtigt mange vaccinered­e.

– Så er der ingen grund til at fastholde de her ret rigide regler, vi har for folkekirke­n.

Kirke- og kulturmini­ster Joy Mogensen (S) siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at kirkerne må ’lidt endnu leve med de generelle areal- og afstandskr­av’:

– Regeringen holder dog naturligvi­s øje med udviklinge­n med henblik på, at restriktio­nerne fjernes så hurtigt som muligt.

Ifølge de nuvaerende regler for kirker og trossamfun­d må der maksimalt tillades adgang for en person per fire kvadratmet­er gulvareal.

Lempes fra 1. august

Hvis deltagerne for det vaesentlig­ste sidder ned, må der vaere en person per to kvadratmet­er gulvareal.

Fra 1. august lempes arealkrave­t i kirkerne, så der mindst skal vaere to kvadratmet­er per person, uanset om man står op eller sidder ned.

Men DF ønsker altså at justere arealkrave­ne nu.

 ?? FOTO: NIELS AHLMANN OLESEN ?? Kirkerne er stadig ramt af coronarest­riktioner.
FOTO: NIELS AHLMANN OLESEN Kirkerne er stadig ramt af coronarest­riktioner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark