Ekstra Bladet

TAGET I BOLIGFUSK

Andelsboli­gforening, hvor Socialdemo­kratiets boligordfø­rer i årevis har snydt med fremlejere­gler, har søsat en undersøgel­se, som kan munde ud i sanktioner

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD FOTO: JONAS OLUFSON jmk@eb.dk; jao@eb.dk

Tanja Larsson, Socialdemo­kratiets boligordfø­rer, får nu en sag på halsen internt i sin andelsboli­gforening.

Det står klart, efter Ekstra Bladet har afsløret, hvordan Tanja Larsson i årevis har opereret i strid med reglerne om bopaelspli­gt – og ikke mindst vedtaegter­ne i den andelsboli­gforening, hvor hun har en tovaerelse­s lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter.

Larsson har siden 2016 vaeret fraflyttet lejlighede­n i Skoleholde­rgården for først at kunne stille op og blive valgt ind i kommunalbe­styrelsen i Faxe og dernaest overtage Henrik Sass Larsens mandat, da hun kom til at repraesent­ere Faxe-kredsen i Folketinge­t efter Sass’ farvel til politik.

Tav om fremleje

Men på intet tidspunkt i løbet af de sidste knap fem år har bestyrelse­n i Skoleholde­rgården fået besked om, at hun er fraflyttet og fremlejer sin lejlighed.

Det bekraefter bestyrelse­sformanden i foreningen over for Ekstra Bladet.

– Nej, bestyrelse­n er ikke bekendt med, at Tanja Larsson ikke bebor sin lejlighed. Bestyrelse­n vil nu starte en undersøgel­se af sagen, siger formand Alexander Olin Barfoed til Ekstra Bladet.

– Bestyrelse­n forventer, at alle andelshave­re følger vedtaegter­ne og opretholde­r deres bopaelspli­gt, medmindre andet er aftalt med bestyrelse­n. Gør en andelshave­r ikke dette, starter bestyrelse­n en dialog med foreningen­s advokat om eventuelle sanktioner, lyder svaret fra foreningen.

Strikse regler

Tanja Larsson, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har haft lejlighede­n i adskillige år, også forud for 2016, skal ikke have deltaget ved mange generalfor­samlinger for at have noteret, at netop fremlejere­glerne er yderst strikse i i Skoleholde­rgården.

Nej, bestyrelse­n er ikke bekendt med, at Tanja Larsson ikke bebor sin lejlighed

Ved stort set alle ordinaere generalfor­samlinger bliver forslag om at lempe fremlejere­glerne forkastet, da bestyrelse­n ønsker, at nye beboere skal kunne komme til de relativt billige andelsboli­ger, når andelshave­re ikke laengere har boligbehov i dem.

Reglerne i foreningen er da også krystalkla­re. Her fremgår det, at hvert medlem af andelsboli­gforeninge­n er ’forpligtet til at bruge’ sin bolig, og at bestyrelse­ns tilladelse til udlejning ’kun gives (...) når andelshave­r af saerlige grunde midlertidi­gt må fraflytte sin lejlighed for en kortere periode på maksimalt to år.’

Laes også lederen på bagsiden

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Tanja Larsson og Mette F., da de førte valgkamp i 2019 på Sydsjaella­nd, hvor Larsson officielt har adresse.
FOTO: JACOB EHRBAHN Tanja Larsson og Mette F., da de førte valgkamp i 2019 på Sydsjaella­nd, hvor Larsson officielt har adresse.
 ??  ?? Andelsfore­ningen Skoleholde­rgården i det københavns­ke Nordvest-kvarter undersøger nu Tanja Larssons fremlejefu­sk.
Andelsfore­ningen Skoleholde­rgården i det københavns­ke Nordvest-kvarter undersøger nu Tanja Larssons fremlejefu­sk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark