Ekstra Bladet

Egypten afviser kvinders anklager om seksuelle overgreb

-

Egyptens regering afviser alle beskyldnin­ger om, at kvinder risikerer at blive udsat for seksuelle overgreb under visitation­er af statslige myndighede­r som politiet og andre grupper. Det skriver New York Times.

Udmeldinge­n kommer, efter at avisen har bragt interviews med flere kvinder, der alle siger, at de har oplevet at blive seksuelt misbrugt af embedsfolk på Egyptens politistat­ioner, hospitaler og faengsler.

I en udtalelse delt på Facebook og Twitter afviser regeringen ’gyldighede­n af beskyldnin­gerne’. Regeringen siger samtidig, at beskyldnin­gerne er en del af et forsøg på at ’sprede rygter og løgne’.

I udtalelsen står der ikke noget om, hvorvidt kvindernes påstande er blevet efterforsk­et i landet.

Kropsvisit­eret

De fleste af kvinderne i New York Times’ artikel er anonyme. Men fire er stået frem med navn.

En kvinde ved navn Asmaa Abdel Hamid fortaeller om, hvordan hun i 2018 blev udsat for tre graenseove­rskridende kropsvisit­ationer, efter at hun blev anholdt for at protestere mod en prisstigni­ng på togbillett­er.

Hun siger, at hun blev tvunget til at afklaede sig foran en gruppe af betjente, inden hun blev udsat for en såkaldt jomfruelig­hedstest. Ifølge hende blev hun senere penetreret analt af en kvindelig faengselsb­etjents finger.

En transkvind­e, som New York Times har talt med, fortaeller, hvordan hun i 2019 efter en anholdelse blev udsat for en graenseove­rskridende analunders­øgelse for angiveligt at bestemme hendes køn.

Dokumenter­ede sager

Ifølge avisen har flere menneskere­ttighedsor­ganisation­er igennem årene dokumenter­et flere lignende sager.

En menneskere­ttighedsad­vokat ved navn Negad elBorai kraevede i forbindels­e med artiklen, at Egyptens statsankla­ger skulle gå ind i sagen.

Han har dog siden trukket kravet tilbage.

 ?? FOTO: AP/RITZAU SCANPIX. ?? Menneskere­ttighedsad­vokaten Negad el-Borai kraevede, at Egyptens statsankla­ger skulle gå ind i sagen, men han frafaldt siden kravet.
FOTO: AP/RITZAU SCANPIX. Menneskere­ttighedsad­vokaten Negad el-Borai kraevede, at Egyptens statsankla­ger skulle gå ind i sagen, men han frafaldt siden kravet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark