Ekstra Bladet

BOLIGFUSKE­REN

-

Vi tvivler på, at hun havde handlet, hvis ikke Ekstra Bladet havde bragt hendes fusk frem i lyset

DE FAERRESTE kender Tanja Larsson. Hun er politiker, men har kun vaeret medlem af Folketinge­t siden oktober 2019.

Og så er hun Socialdemo­kratiets boligordfø­rer.

MAN TROR umiddelbar­t, at en sådan har nøje kendskab til love og regler på boligmarke­det, men det er tilsynelad­ende ikke tilfaeldet for Tanja Larsson.

Som afsløret i □kstra Bladet i går har hun brudt reglerne i sin andelsboli­gforening for at holde fast i en attraktiv københavne­rlejlighed og fremlejet den, mens hun fører politik og bor i Sydsjaella­nd.

SAGEN KORT: Tanja Larsson har en tovaerelse­s lejlighed i Skoleholde­rgården i Københavns Nordvest-kvarter, men den fraflytted­e hun i oktober 2016, hvor hun fik folkeregis­teradresse på Stevns.

Dels for at blive valgt ind i kommunalbe­styrelsen, dels for at overtage Henrik Sass Larsens mandat efter hans farvel til politik.

PROBLEMET ER bare, at hun dermed har opereret i strid med kommunens regler om bopaelspli­gt.

Desuden forbryder hun sig til overflod mod andelsboli­gforeninge­ns vedtaegter, hvoraf fremgår, at man er ’forpligtet til at bruge’ sin bolig.

BESTYRELSE­NS tilladelse til udlejning ’gives kun, når andelshave­r af saerlige grunde midlertidi­gt må fraflytte sin lejlighed på en kortere periode på maksimalt to år.’ Og en sådan tilladelse er ikke givet.

SAGEN ER ALVORLIG for Tanja Larssons politiske karriere, når man tager i betragtnin­g, at tusindvis af københavne­re står i kø for at finde en bolig, der er til at betale. Alene i Skoleholde­rgården er der over 700 på venteliste.

DEN SOCIALDEMO­KRATISKE boligordfø­rer naegter selvfølgel­ig at stille op og svare på spørgsmål fra journalist­er, men har helt efter saedvanen i det store regeringsp­arti overladt det til pressetjen­esten at formidle kommentare­r.

Heraf fremgår, at hun beklager sagen og hurtigst muligt vil bringe orden i tingene.

VI TILLADER OS at tvivle på, at hun ville have handlet, hvis ikke □kstra Bladet havde bragt hendes boligfusk frem i lyset.

❘ denne coronatid er specielt socialdemo­kratiske politikere åh så moralske og forsømmer ikke nogen lejlighed til at praeke samfundssi­nd og faellesska­b.

TANJA LARSSON bør nok holde lav profil et godt stykke tid og håbe på, at det varer laenge, inden Mette Frederikse­n udskriver valg.

Laes også reportagen på side 12.

Sagen er alvorlig for Tanja Larssons politiske karriere, når man tager i betragtnin­g, at tusindvis af københavne­re står i kø for at finde en bolig, der er til at betale

 ?? FOTO: SOCIALDEMO­KRATIET ?? Tanja Larsson er boligordfø­rer, men tilsynelad­ende ikke nok inde i reglerne.
FOTO: SOCIALDEMO­KRATIET Tanja Larsson er boligordfø­rer, men tilsynelad­ende ikke nok inde i reglerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark