Ekstra Bladet

Dumdristig plan

Jumbo-Visma har erklaeret sin fulde støtte til Jonas Vingegaard, men det er svaert at få øje på den ude på landevejen

- Michael Rasmussen

Interessan­t var det at overvaere etapevinde­r Sepp Kuss’ pressekonf­erence, da han havde vundet en flot etapesejr i Pyrenaeern­e og erklaerede, at nu – nu! – ville holdet støtte Jonas Vingegaard 100 procent.

Det sagde Jonas Vingegaard allerede på første hviledag for en uge siden, at han havde fået løfte om, men siden da har både Wout van Aert og altså Sepp Kuss vundet en etape for Jumbo-Visma, som kun har fem mand tilbage i løbet.

Gad vide, om også de sidste to – nemlig Mike Teunissen og Steven Kruijswijk – skal vinde en etape, før holdet faktisk dedikerer sig fuldt ud til at støtte holdets unge dansker, som i sin debut-Tour nu atter ligger på den samlede tredjeplad­s i verdens største cykelløb?

VINGEGAARD ENDTE på den første bjergetape i Pyrenaeern­e med højst at have sprinteren Teunissen til sin rådighed, mens holdets tilbagevae­rende tre klatrestae­rke hjaelperyt­tere sad ude foran i et stort udbrud. Det lugter ikke meget af ‘100 procent støtte’.

Nu gik det jo godt for Jumbo-Visma med Kuss’ sejr, og det er altid svaert at argumenter­e mod vinderen. På bundlinjen står bare, at det var en dumdristig plan, som Jumbo-Visma satte i vaerk på denne etape.

Jonas Vingegaard havde ikke brug for hjaelp i går, så alt er vel godt, vil man sige på Jumbo-Visma. Der er bare en bagvedligg­ende tanke, som ikke lover godt for Vingegaard i resten af løbet.

NÅR MAN OVERLADER sit bedste bud på en podieplace­ring til sig selv på en bjergetape med så meget vind, som der var i går, så løber man en alt for høj risiko efter min mening.

Vingegaard kunne med fordel have haft en hjaelperyt­ter til at skaerme sig mod vinden og til at hente flasker i bilen bagude.

EN ANDEN TANKE: Når nu Sepp Kuss viste sig at vaere så staerk, at han kunne vinde etapen, hvad kunne han så ikke have vaeret brugt til som hjaelperyt­ter for Vingegaard?

Han kunne have sat et hårdt tempo på Col de Beixalis og have lanceret et angreb fra Vingegaard.

Danskeren prøvede selv på stigningen, som var dagens sidste, men det blev ikke til andet end forsøget.

Hvad kunne der ikke vaere sket, hvis han som den eneste i favoritgru­ppen havde haft den luksus at have en staerk hjaelperyt­ter hos sig i finalen.

Det svarer til kun at køre med cykelhjelm, når man styrter

JUMBO-VISMAS taktik lykkedes, men det var lige så meget held som forstand.

Holdet kunne ikke vide, at det ville gå godt. Ingen kunne vide, at Jonas Vingegaard ikke fik brug for hjaelp. At han kunne klare sig selv.

Det svarer til kun at køre med cykelhjelm, når man styrter. Der er jo bare det ved det, at ingen i sagens natur aner, hvornår det sker.

LAD MIG OGSÅ lige runde dagens store bommert, som det franske håb Guillaume Martin fra Cofidis stod for.

Martin er af teamchef Cédric Vasseur udpeget til det store navn på Cofidis, som ikke har vundet noget i Touren i 13 år, men han viste sig mildt sagt ikke som den store mester i går.

Det er simpelt hen for dumt at bruge uanede kraefter på at køre sig op i klassement­et lørdag – han sprang fra nummer ni til nummer to – for så søndag at saette det hele over styr og droppe ned som nummer ni igen.

Alene fordi han ikke kunne holde hjul på naestsidst­e mand over toppen af Port d’Envalira.

Han kom ikke med over sammen med gruppen og måtte så spilde alle kraefter på nedkørslen, så han var helt tom før sidste bjerg. Resultat: Et tidstab på naesten fire minutter.

 ?? FOTO: THOMAS SAMSON/RITZAU SCANPIX ?? Team Jumbo-Vismas Sepp Kuss fejrede etapesejre­n med holdmekani­keren Tony Arts.
FOTO: THOMAS SAMSON/RITZAU SCANPIX Team Jumbo-Vismas Sepp Kuss fejrede etapesejre­n med holdmekani­keren Tony Arts.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark