Ekstra Bladet

Endte med bøde og klip i kortet

– Jeg kører for at redde liv. Ambulancer­edderne er også glade for, at vi har styr på stedet, når de ankommer, siger Hans Jørgen Hansen

- NIKOLAJ HØIER FOTO: ANDERS BROHUS nih@eb.dk

Hans Jørgen Hansen rykkede sidste år ud 151 gange som frivillig akuthjaelp­er. Ved en af udrykninge­rne kostede det ham et klip i kørekortet og en bøde på 3000 kroner.

Til Ekstra Bladet forklarer den 69-årige låsesmed fra Oksbøl:

– Jeg kørte for staerkt, og det erkender jeg. Men jeg har en mand liggende laengere nede ad vejen og aner ikke, hvad der sket med ham.

– Det viste sig, at en cyklist havde braekket kravebenet, fået hjerneryst­else samt trykket et par ribben, så det er altså vigtigt, at man kommer til stedet inden for fem minutter, siger han.

På Tane Hedevej i Blåvand må man køre 50 kilometer i timen – Hans Jørgen Hansen kørte 69.

Endt i retten

Sagen er nu endt i retten, hvor en dommer skal afgøre, hvorvidt han skal betale bøden.

Hans Jørgen Hansen fortsaette­r med at redde liv imens.

– Der er altid mere travlt i sommerferi­en. I Blåvand er der 325 fastboende, og jeg kender dem allesammen. I sommermåne­derne kommer der jo 50.000 til.

– Kommer risikoen for at blive blitzet til at påvirke din kørsel, når du rykker ud?

– Overhovede­t ikke. Jeg vil stadig køre efter forholdene. Jeg kører for at redde liv. Ambulancer­edderne er også glade for, at vi har styr på stedet, når de ankommer, siger han.

1500 kilometer i egen bil

Ude på de mange akutopgave­r har Hans Jørgen Hansen set lidt af hvert.

– Sidste år kørte jeg 1500 kilometer i min egen bil uden betaling, og jeg ønsker heller ikke betaling. Jeg vil give noget til samfundet, men jeg synes, der burde laves om på det her.

– Jeg har kaldt en helikopter ned midt på vejen, jeg har ryddet en parkerings­plads for at få plads til en helikopter – der er så mange situatione­r, hvor det kunne vaere til nytte, fortaeller han og kommer med en sidste bøn:

– Jeg taenker, at vi skal have lov til at køre med en form for alarm eller signal på bilen, så vi også kan komme frem i sommertraf­ikken.

 ??  ?? Dyrt at hjaelpe
Hans Jørgen Hansen kørte 1500 kilometer sidste år som akuthjaelp­er.
Dyrt at hjaelpe Hans Jørgen Hansen kørte 1500 kilometer sidste år som akuthjaelp­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark